Najgólovejšie zápasy TOP 5 líg v roku 2023. Ktorý duel mal najbohatšiu listinu strelcov?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najgólovejšie zápasy TOP 5 líg v roku 2023. Ktorý duel mal najbohatšiu listinu strelcov?
Lacazette zažil v máji 2023 nezabudnuteľnú bitku.
Lacazette zažil v máji 2023 nezabudnuteľnú bitku.Profimedia
Kanonieri sa na futbalových trávnikoch počas roka 2023 značne činili. Flashscore Správy si posvietili na duely TOP 5 líg sveta, v ktorých od 1. januára po 24. december padlo najviac presných zásahov. Prvenstvo v tomto smere patrí súboju talianskej Serie A, druhú priečku si uchmatol májový zápas francúzskej Ligue 1. Rekordom ďalších troch súťaží boli osemgólové predstavenia.

Premier League

Fulham - Leicester 5:3

Okrem viacerých sedemgólových vystúpení v anglickej najvyššej súťaži zaujali aj merania síl, počas ktorých padlo ešte o jeden presný zásah viac. Prvým takýmto prípadom v roku 2023 bol duel v Londýne, kde domáci Fulham hostil Leicester. Stretnutie v sebe ukrylo až troch strelcov s dvomi trefami – na strane “Cottagers“ to boli Willian a Carney, za hostí sa dvakrát presadil Barnes. Zápas mohol byť za ostatných 12 mesiacov celkovo najgólovejším v Premier League, to by však Vardy musel premeniť pokutový kop. “The Foxes“ mohla krutá prehra mrzieť o to viac, že ich neúspech využil Everton, ktorý ich odsunul do zóny zostupu

Chelsea - Manchester City 4:4

Z predstavení, v ktorých sa skóre menilo až osemkrát, divákov najviac bavil novembrový stret na Stamford Bridge, kam zavítal obhajca titulu. Slušne sa rozbehol už prvý polčas, v ktorého nadstavení vyrovnával Akanji na priebežných 2:2. Rovnaký rezultát ponúkla aj druhá polovica. O deľbe bodov rozhodol v piatej minúte nadstaveného času Palmer. Práve jeho príbeh rezonoval po súboji najviac, pretože Angličan zamieril do služieb “The Blues“ z kádra City. Po dueli si ho bývalí spoluhráči už v rámci srandy doberali. Londýn videl ďalší nezabudnuteľný koncert.

Rok 2023 ponúkol v jednej z najlepších líg sveta ešte dva zápasy s ôsmimi gólovými ranami. Jedným z nich bola remíza 4:4 St. Mary's Stadium, odkiaľ si bod od domáceho Southamptonu zobral Liverpool. Pozornosť pútala aj návšteva Newcastlu na ihrisku Sheffieldu. Hostia svojho protivníka roztrhali 8:0, udržali si čisté konto a v ich radoch sa našlo osem rôznych strelcov.

Ďalšie gólovo bohaté duely Premier League v roku 2023: 

Liverpool - Manchester United 7:0 / Leeds - Liverpool 1:6 / Newcastle - Tottenham 6:1 / Liverpool - Tottenham 4:3 / Nottingham - Southampton 4:3 / Burnley - Tottenham 2:5 / Aston Villa - Brighton 6:1 / Manchester City - Bournemouth 6:1 / Liverpool - Fulham 4:3 / Luton - Arsenal 3:4

La Liga

Girona - Almería 6:2

Prekvapenie španielskej scény Girona naznačovala svoj potenciál aj gólovo bohatou produkciou. Vo februári sa blysla šiestimi gólmi do siete Almeríe, o ktoré sa postaralo šesť rôznych zakončovateľov. Ďalšie dva presné zásahy pridala dvojica hráčov hostí a o parádne vystúpenie bolo postarané. Všetko sa to udialo v rámci 22. kola minulého ročníka La Ligy, v ktorom "Gironistes“ napokon obsadili desiatu priečku. Ich súper sa len tesne vyhol vypadnutiu a na 17. mieste skončil iba o bod pred Valladolidom. Zaujímavosťou boja o záchranu bolo, že posledných sedem tímov tabuľky uhralo v záverečnom kole remízu.

Káder z Estadi Montiliv však v aktuálnej sezóne píše úplne iný príbeh – s madridským Realom sa naťahuje o pozíciu ligového lídra. Osemgólový zápas zažili zverenci trénera Míchela aj na jeseň, keď v septembri zdolali Malorku 5:3. Na listinu strelcov smerovalo sedem mien. Tretím do zbierky súbojov s ôsmimi trefami je stret Realu Sociedad s Granadou, ktorý sa takisto skončil výsledkom 5:3. Fanúšikovia v Reale Arene videli dva vlastné góly.  

Ďalšie gólovo bohaté duely La Ligy v roku 2023: 

Betis – Celta 3:4 / Atlético – Sevilla 6:1 / Valladolid – Atlético 2:5 / Alavés – Sevilla 4:3 / Villareal- Barcelona 3:4 / Vallecano – Atlético 0:7 / Sociedad – Getafe 4:3 / Girona – Almería 5:2 / Bilbao – Celta 4:3

Serie A

Atalanta – Salernitana 8:2

Januárové hody v Bergame sa stali gólovo najúrodnejším súbojom nielen v Serii A, ale takisto aj v celkovom rebríčku TOP 5 líg sveta. Atalanta dopriala svojim fanúšikom aj celému Taliansku skvelý koncert, nádielku desiatich presných zásahov ponúklo hneď jej tretie vystúpenie v roku 2023. Na jedinečnom zápise do dejín sa podieľalo deväť rôznych autorov. Jediným dvojnásobne úspešných strelcom bol Ademola Lookman. Účastníci stretnutia tak napodobnili rekordný počet presných rán najvyššieho víťazstva v histórii súťaže, keď v máji 1948 vyhral Turín nad Alessandriou Calcio 10:0. Rovnako aj duel zo 7. mája 2017 – rímske Lazio vtedy Sampdoriu zdolalo 7:3.

Ďalšie gólovo bohaté duely Serie a v roku 2023: 

AC Miláno – Sassuolo 2:5 / AS Rím – Sassuolo 3:4 / Atalanta – Monza 5:2 / AS – Empoli 7:0 / Cagliari – Frosinone 4:3

Bundesliga

Bayern – Darmstadt 8:0 

Asi žiadneho fanúšika nemeckej najvyššej súťaže nezaskočí informácia, že triumf s najväčším gólovým rozdielom zaknihoval v roku 2023 Bayern. Prekvapením však môže byť to, že všetky trefy smerovali do štatistík výhradne počas druhého polčasu. Netradičný bol už samotný úvod stretnutia s Darmstadtom. Po necelých štyroch minútach videl červenú kartu domáci Kimmich, v tej chvíli by výsledok 8:0 tipovalo asi len mizivé percento ľudí. V 41. minúte už ale Mníchovčania hrali v početnej prevahe – hostia si pripísali dve vylúčenia. Pred prestávkou ešte Saného zásah pre ofsaj neplatilo, no po pauze sa začala poriadna kanonáda. Hetrikový Kane s dvojgólovým Saném i Musialom, ktorý doplnil Müller. Summa summarum osmička v bráne protivníka.

Záujem štatistikov lákal aj januárový triumf Kolína nad Rýnom, domáce mužstvo zdolalo hostí z Brém pomerom 7:1. Ešte pred októbrovým osemgólovým víťazstvom sa Bayern predstavil v rovnako bohatom zápase aj v marci, keď v bavorskom derby hostí z Augsburgu pokorili 5:3. Práve Augsburg bol súčasťou ďalšieho predstavenia s ôsmimi trefami – v auguste ponúkol na otvorenie sezóny 2023/24 remízu 4:4 s Mönchengladbachom.

Ďalšie gólovo bohaté duely Bundesligy v roku 2023:

Dormutnd – Augsburg 4:3 / Schalke – Lipsko 1:6 / Mainz – Bochum 5:2 / Bochum – Hoffenheim 5:2 / Dormund – Kolín 6:1 / Schalke – Hertha 5:2 / Kolín – Hertha 5:2 / Dortmund – Mönchengladbach 5:2 / Bayern – Bochum 7:0 / Heidenheim – Augsburg 2:5

Ligue 1

Lyon – Montpellier 5:4

Diváci prítomní 7. mája 2023 na Parc Olympique Lyonnais boli svedkami skvostného koncertu dvojice kanonierov. Zápas Lyonu proti Montpellieru by sa dal označiť ako duel Lacazette vs. Wahi. Obaja útočníci sa postarali o jedinečnú “two men show“. Počas deväťgólového merania síl sa každý z nich presadil až štyrikrát. Na streleckej listine ich doplnil Dejan Lovren. Prvý polčas sa skončil 2:1 v prospech druhého menovaného. Druhú 45-minútovku ale vyhral domáci zakončovateľ, a to pomerom 3:1. Bič 32-ročného futbalistu plieskal na samom konci – o víťazstve Lyonu rozhodol v desiatej minúte nadstaveného času, keď zachoval chladné nervy a premenil pokutový kop. Fanúšikovia, ktorí si našli cestu na toto stretnutie, nemohli ľutovať ani chvíľu.

Ďalšie gólovo bohaté duely Ligue 1 v roku 2023:

Monako – Ajaccio 7:1 / PSG – Lille 4:3 / Monako – Štrasburg 4:3 / Nantes – Lorient 5:3 / PSG – Monako 5:2