Flashscore zostava 30. kola Premier League: Palmer ukazuje svoje kvality

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 30. kola Premier League: Palmer ukazuje svoje kvality

Príchod Palmera sa Chelsea vydaril.
Príchod Palmera sa Chelsea vydaril.AFP / Flashscore
30. kolo najvyššej anglickej súťaže opäť prinieslo niekoľko zaujímavých momentov v boji o titul, pohárovú Európu či o záchranu. Flashscore Správy vybrali 11 futbalistov, ktorí svojimi výkonmi na trávniku zaujali najviac.
Zostava 30. kola PL.
Zostava 30. kola PL.Marek Kratochvíl

Brankár

Arijanet Murič (Burnley) 9,1

Murič sa nedávno vrátil do zostavy Burnley a dokázal, že je schopným brankárom Premier League po vynikajúcom výkone v remízovom dueli 2:2 na pôde Chelsea. Gólman predviedol 11 zákrokov, pričom vynikol najmä po tom, čo sa jeho tím tesne pred polčasom ocitol v početnej nevýhode.

Obrancovia

Conor Bradley (Liverpool) 8,4

Bradley pokračuje vo fantastickej prelomovej sezóne a predviedol skvelý výkon pri víťazstve Liverpoolu 2:1 nad Brightonom. Dal o sebe vedieť na oboch koncoch ihriska - trikrát zachytil loptu, pričom sa postaral o štyri kľúčové prihrávky. The Reds sa aj vďaka nemu vyhrievajú na prvom mieste tabuľky.

Kristoffer Ajer (Brentford) 8,2

Pre Brentford to bol náročný večer, keď remizoval 1:1 s Manchestrom United v zápase, ktorý mal v skutočnosti pohodlne vyhrať. Po góle Masona Mounta sa zdalo, že včely nezískajú ani bod, ale Kristoffer Ajer sa v posledných sekundách postaral o remízu. Futbalista predviedol pred gólovým zápisom dominantný výkon, vyhral sedem súbojov a udržal útočnú líniu United pomerne pokojnú.

Dara O'Shea (Burnley) 8,2

Burnley bolo počas väčšiny sezóny slabé, ale proti Chelsea získalo cenný bod - Dara O'Shea strelil dôležitý vyrovnávajúci gól v závere zápasu. Írsky reprezentant bol kľúčovým hráčom aj na druhej strane ihriska, keď dostal loptu zo svojho pokutového územia štyrikrát, na svedomí mal aj niekoľko zablokovaní a defenzívne rady Burnley držal v pohotovosti.

Stredopoliari

Cole Palmer (Chelsea) 9,4

Najlepším hráčom tohto víkendu bol Cole Palmer z Chelsea, ktorý sa dvakrát presadil a zabezpečil, že jeho tím získal proti Burnley bod. Palmer bol počas celého zápasu mimoriadne dominantný a presne ukázal, prečo je jedným z najväčších mladých talentov v krajine. Okrem presných zásahov a piatich kľúčových prihrávok vytvoril dve veľké šance a v brilantnom útočnom predstavení absolvoval tri driblingy.

Josh Cullen (Burnley) 8,4 

Cullen je posledným z troch hráčov Burnley, ktorí sa tento týždeň dostali do našej zostavy. Zaznamenal gól a asistenciu pri remíze Clarets proti Chelsea. Robil presne to, čo sa od neho v ťažkom zápase vyžadovalo, podržal loptu a vytváral šance pre svojich spoluhráčov zo stredu ihriska. Jeho 94-percentná úspešnosť prihrávok pomohla zverencom Vincenta Kompanyho k cennému bodu v boji o záchranu v Premier League.

Rodri (Manchester City) 8,2

Remíza 0:0 v zápase Manchestru City s Arsenalom nebola ani zďaleka historická, ale Rodri bol opäť jedným z najlepších hráčov tímu Pepa Guardiolu. Španiel vyhral neuveriteľných 15 súbojov, vďaka čomu City udržiavalo neustály tlak na Gunners a zároveň sa postaral o tri kľúčové prihrávky. K ďalšiemu vynikajúcemu výkonu tohto stredopoliara chýbal už len jeho povestný víťazný gól.

Heat mapa Rodriho.
Heat mapa Rodriho.Profimedia / Statsperform

Mohammed Kudus (West Ham) 8,4

Mohammed Kudus sa aj počas zápasu West Hamu s Newcastlom (4:3) prezentoval ako jeden z najlepších hráčov sezóny. Ghanský futbalista raz skóroval a asistoval, aby sa kladivári dostali do vedenia 3:1, ale jeho tvrdá práca sa skončila šokujúcou kapituláciou. Kudusovi spoluhráči ho nakoniec "sklamali", ale bol to ďalší pôsobivý výkon mladého krídelníka.

Útočníci

Ben Brereton Diaz (Sheffield United) 8,7

Hviezdna januárová posila Sheffieldu United Ben Brereton Diaz bola v najlepšej forme pri remíze 3:3 proti Fulhamu, keď mala priamy podiel na každom góle domácich. Hráč sa dvakrát zapísal do streleckej listiny a pripravil gól pre Oliho McBurnieho.

Alexander Isak (Newcastle) 8,6

Dvakrát sa Alexander Isak presadil z pokutového kopu pri víťazstve Newcastlu nad West Hamom, čím sa postaral o cenné víťazstvo zraneniami sužovaného tímu v honbe za európskym futbalom. Útočník si pripísal aj asistenciu pri treťom góle Magpies, čím zavŕšil vynikajúci výkon. V tejto sezóne má na konte už 14 gólov.

Mykhailo Mudryk (Chelsea) 8,6

Napriek tomu, že jeho doterajšia kariéra v Chelsea zatiaľ zaostáva za očakávaniami, Mykhailo Mudryk sa počas remízy 2:2 s Burnley prezentoval špičkovým výkonom. Ukrajinec bol počas celého zápasu neustálou hrozbou na krídle a mal smolu, že si nepripísal asistenciu, pretože sa postaral o štyri kľúčové prihrávky a jednu veľkú šancu. Mudryk tiež absolvoval šesť úspešných driblingov a tesne pred polčasom vybojoval penaltu, vďaka ktorej sa Chelsea dostala do vedenia.