Fraška. Asi som z inej planéty, rozčuľoval sa Dyche nad rozhodujúcou penaltou City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fraška. Asi som z inej planéty, rozčuľoval sa Dyche nad rozhodujúcou penaltou City

Dyche nebol s rozhodujúcim momentom voči jeho tímu spokojný.
Dyche nebol s rozhodujúcim momentom voči jeho tímu spokojný.Reuters
Manažér Evertonu Sean Dyche (52) označil pravidlá o hre rukou za frašku po tom, čo jeho tím v stredu pri prehre 1:3 v Premier League s Manchestrom City čelil kľúčovej penalte po zmene strán.

Everton hral s obhajcom majstrovskej trofeje 1:1 tesne po hodine hry, keď sa Amadou Onana pokúsil zablokovať strelu Nathana Akého. Lopta zasiahla Onanovu ruku z bezprostrednej blízkosti a rozhodca John Brooks po pokynoch svojho asistenta za postrannou čiarou ukázal na biely bod.

VAR sa rozhodol nezmeniť toto rozhodnutie a Julián Álvarez penaltu premenil. Poslal City do vedenia 2:1, čo sa po záverečnom hvizde ukázalo ako rozhodujúci zásah, keďže v ďalšom priebehu spečatil rezultát Bernardo Silva.

Od zavedenia systému VAR sa rozhodnutia o hre rukou stali ešte závažnejšími, pričom výklad toho, či je ruka v "prirodzenej" polohe, je často veľmi subjektívny.

"O penalte môžeme diskutovať celý deň. Manažéri cez Zoom volali pri týchto pravidlách po fraške, ale tak to chodí," povedal Dyche pre Amazon Prime.

"Je to úplne prirodzené. On nedáva ruku hore, aby ňou loptu zastavil, hráč doslova skáče, aby sa pokúsil zablokovať strelu. Ako je možné, že je z toho pokutový kop? V mojom svete je to bizarné. Asi som z inej planéty," pokračoval šéf lavičky Evertonu.

"Dnes večer rozhodol čiarový rozhodca, ktorý je 18 metrov od nás. Už neviem, kto o čom rozhoduje. Kto vie? Všetci manažéri o tom diskutujú. Niekto sa musí niekedy postaviť a uvedomiť si, že to nemôže byť penalta, pretože sa do lopty iba vrhá, aby sa pokúsil zablokovať strelu," neskrýval Sean Dyche emócie. 

Bývalý rozhodca Premier League Mark Clattenburg však v rozhovore pre Amazon Prime povedal, že Brooks urobil správne rozhodnutie. "Každý týždeň sme svedkami kontroverzií. Nikto nehovorí o zlom verdikte. Bavme sa skôr o tom, ako je napísané pravidlo. Je to niečo, čo treba zmeniť," uzavrel Clattenburg.

Everton - Manchester City 1:3