Dyche opäť Guardiolu neporazil. Najmladšia zostava Chelsea s tromi bodmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dyche opäť Guardiolu neporazil. Najmladšia zostava Chelsea s tromi bodmi
Aktualizované
Madueke zariadil tri body pre Chelsea z penalty.
Madueke zariadil tri body pre Chelsea z penalty.Profimedia
V rámci 19. kola mala Premier League v stredu večer na programe tri zápasy. Chelsea zachraňovala tri body v samom závere z pokutového kopu proti Crystal Palace (2:1). Wolves si schuti zastrieľalo na pôde Brentfordu (1:4). V poslednom dueli si Manchester City poradil s Evertonom, s ktorým musel otáčať nepriaznivý vývoj z 0:1 na konečných 3:1.

Chelsea - Crystal Palace 2:1

Mauricio Pochettino zaznamenal v Premier League proti Crystal Palace viac víťazstiev než proti ktorémukoľvek inému tímu (11/13). Chelsea zasa uspela v ostatných jedenástich vzájomných ligových vystúpeniach. Do súboja vyslal šéf lavičky najmladšiu zostavu v histórii klubu (23 rokov a 21 dní). V lige bola najmladšia od mája 2017, keď prekonala tú zo súboja United proti Palace (22 rokov a 284 dní). Zároveň je to ôsma najmladšia v histórii anglickej najvyššej súťaže. 

Súboj sa pre domácich vyvíjal pozitívne. V 13. minúte otvoril skóre Mudryk. Ukrajinec sa presadil v druhom dueli na vlastnom trávniku po sebe. Nabíjal mu Gusto, ktorý si pripísal tretiu gólovú prihrávku na Stamford Bridge v prebiehajúcom ročníku. Žiadny z jeho spoluhráčov nemá na konte viac. V nadstavenom čase prvého dejstva vyrovnal Olise

Po zmene strán rozhodol v 90. minúte z pokutového kopu Madueke. Ešte predtým systém VAR obral o zásah Jacksona pre ofsajd. "The Blues" dosiahli dvanásty triumf v rade proti Crystal Palace. Takúto šnúru ťahajú v lige proti niekomu vôbec prvýkrát. 

Brentford - Wolves 1:4

Bláznivá trojminútovka. Aj tak by sme mohli nazvať pasáž od 13. do 16. minúty. Fanúšikovia videli tri presné zásahy. Dva za minútu strelili hostia. Domáci dokázali znížiť, ale Hwang Hi-čchan v 28. minúte strelil svoj druhý gól v zápase. Na konte ich už má desať, čo sa podarilo pred ním iba dvom hráčom - Fletcherovi (10/11 a 11/12) a Jiménezovi (18/19 a 19/20) v jednej sezóne. Kórejčanovi na to stačilo devätnásť zápasov. 

Wolves nastrieľali tri góly v prvom polčase ešte len druhýkrát v histórii v rámci vonkajšieho duelu. V druhom dejstve to už žiadne gólové hody neboli. O jediný zásah sa po zmene strán postaral v 79. minúte striedajúci Bellegarde

Everton - Manchester City 1:3

Ešte nikdy vo svojej kariére Sean Dyche nedokázal poraziť Pepa Guardiolu. Zmeniť to chcel v 29. minúte jeho zverenec Harrison, ktorý ťažil z rýchlej akcie po chybe Rodriho. Bol to prvý zásah Dycheho tímu od decembra 2019 proti Guardiolovmu celku. Čakal naň sedem zápasov. 

Napriek tomu, že Manchester City nemal stále k dispozícii Erlinga Haalanda či De Bruyneho, v druhej štyridsaťpäťminútovke predviedol obrat. V 53. minúte ho odštartoval Foden svojim piatym gólom v sezóne. Asistoval mu naň Bernardo Silva. Tridsiatou siedmou gólovou prihrávkou vyrovnal svojho krajana Cristiana Ronalda. Z Portugalčanov má viac v Premier League už iba Nani (43). 

Trojbodový obrat dokonal Álvarez z pokutového kopu. V 86. minúte spečatil rezultát pre hostí Silva. Z ostatných siedmich ligových stretnutí sa obhajca majstrovskej trofeje dočkal druhej výhry. Everton zostáva tesne nad pásmom zostupu o bod pred Lutonom. Prehral druhý raz po sebe. Predtým ťahal štvorzápasovú sériu víťazstiev.