Hojlund mlčal 1 027 minút, aby nakoniec zavŕšil obrat. Verte si, zdôrazňoval ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hojlund mlčal 1 027 minút, aby nakoniec zavŕšil obrat. Verte si, zdôrazňoval ten Hag

Ten Hag sa cíti pozitívne
Ten Hag sa cíti pozitívneReuters
Dva dni po tom, čo britský miliardár Jim Ratcliffe (71) uzavrel dohodu o prevzatí menšinového podielu v Manchestri United, videl jeho pravý muž Dave Brailsford to najlepšie a zároveň najhoršie z tímu, ktorý sa po dvoch inkasovaných góloch v zápase s Aston Villou (3:2) vypäl k dokonalému obratu.

Brailsford, riaditeľ športovej sekcie v spoločnosti INEOS, ktorý bol od uzavretia dohody s Ratcliffom vymenovaný za riaditeľa Manchestru United, sedel v lóži pri utorňajšom veľmi potrebnom víťazstve, ktoré signalizovalo nový začiatok.

"Tešíme sa. Myslím si, že pre klub je pozitívne, že doň vstupuje. Majú veľa skúseností v športe na najvyššej úrovni, v F1, v cyklistike (INEOS Grenadiers), v iných futbalových kluboch. Nám to môže len pomôcť a podporiť nás pri dosahovaní našich cieľov. Chcú s nami spolupracovať a my chceme spolupracovať s nimi," uviedol manažér United Erik ten Hag.

Utorňajšie stretnutie bolo zápasom dvoch polčasov, keďže fanúšikovia na Old Trafford cez polčas vypískali svojich miláčikov pri odchode do šatní. V pozoruhodnom obrate sa presadil dvakrát Alejandro Garnacho a Rasmus Hojlund víťazným gólom v 82. minúte prerušil gólové suchoty v Premier League trvajúce 1 027 minút. Pri záverečnom hvizde sa mužstvo dočkalo nadšeného skandovania a potlesku v stoji.

"Povedali sme si: pokračujeme, veríme si. A ja som vravel, že to je to, čo od tímu vyžadujem. Povedal som to pred zápasom, povedal som to aj počas polčasovej prestávky - verte si a tento zápas vyhráme."

Hojlund, ktorý prestúpil do United v auguste z talianskej Atalanty, strelil päť gólov v štyroch zápasoch Ligy majstrov, ale jeho neschopnosť sa presadiť v Premier League zdvihla obočie fanúšikov i expertov.

"Niekoľkokrát som sa s ním rozprával a zakaždým som zdôraznil: 'Hej, skóroval si veľakrát za Dánsko. Skóroval si v Lige majstrov, tým si preukázal schopnosti. Dokážeš to, ver si a ono to príde'. Som si istý, že teraz, keď dal prvý gól, vsieti ďalšie. Keď útočníci nedávajú góly, je to problém, ale on má silný charakter, je húževnatý, odhodlaný, má veľkú osobnosť a myslím si, že práve to útočník potrebuje," skonštatoval ten Hag na margo svojho zverenca.

United sa vďaka víťazstvu vyšplhali v tabuľke o dve priečky na šieste miesto so ziskom 31 bodov. Ratcliffe prevezme 25 % podiel v klube v rámci dohody oznámenej na Štedrý deň, pričom sa zaviazal investovať vyše 270 miliónov eur. Dohoda podlieha schváleniu regulačných orgánov.