Fulham príliš hladko zdolal Tottenham, Muniz má skvelú formu. Berry zachránil Lutonu bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fulham príliš hladko zdolal Tottenham, Muniz má skvelú formu. Berry zachránil Lutonu bod
Muniz sa dostal do parádnej formy.
Muniz sa dostal do parádnej formy.Profimedia
Futbalisti Fulhamu prekvapivo vyhrali v sobotnom zápase 29. kola anglickej Premier League proti Tottenhamu jasne 3:0. Burnley zdolalo oslabený Brentford a Luton zachránil remízu v súboji s Nottinghamom.

Fulham - Tottenham 3:0

Pred týmto zápasom platilo, že Fulham naposledy zdolal Tottenham v roku 2013, ale to sa zmenilo, pretože domáci predviedli proti favoritovi veľmi dobrý výkon. Dvomi gólmi sa prezentoval Rodrigo Muniz, ktorý sa vo veku 22 rokov a 317 dní stal najmladším hráčom tohto klubu s dvomi zásahmi v niektorom z londýnskych derby.

Od začiatku februára sa mladý útočník presadil v Premier League už siedmy raz, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov z najvyššej anglickej súťaže. Saša Lukič v 34. stretnutí za domácich vsietil premiérový gól. Naposledy skóroval ešte v novembri 2022 za Turín.

Tottenham vyhral posledných sedem vonkajších zápasov proti Fulhamu, pričom proti žiadnemu inému tímu v PL nezaznamenal osem alebo viac úspechov, no nový rekord nestanovil. Spurs ukončili obdivuhodnú sériu, pretože v PL neskórovali prvý raz po 39 stretnutiach, ale aj tak už dávno vytvorili rekord.

Chalupári vyhrali tretie londýnske derby po sebe, čo sa im ešte nikdy v histórii nepodarilo. Ich tréner Marco Silva na deviaty pokus dokázal Tottenham premiérovo poraziť.

Burnley - Brentford 2:1

Stretnutie výrazne ovplyvnil moment úvodu, keď obranca Sergio Reguilón fauloval vo vlastnom pokutovom území, videl červenú kartu a nariadený pokutový kop premenil tretím gólom v sezóne Jacob Bruun Larsen. Ten má zatiaľ maximum štyri zásahy za jeden súťažný ročník.

Po zmene strán skóroval aj David Datro Fofana. Bol to už jeho štvrtý gól po januárovom príchode, odohral osem stretnutí. Napriek tomu je najlepším strelcom Burnley v sezóne. Zároveň sa trafil druhý raz v rade. V závere Ajer svojim prvým gólom od 7. mája 2022 iba znížil.

Burnley vyhralo prvýkrát v roku 2024 a premiérovo od 23. decembra, medzitým odohralo desať stretnutí Premier League. Brentford prehral vonku už jedenásty ligový duel, čo je najviac v súťaži. Šnúru bez výhry predĺžil na šesť duelov.

Luton - Nottingham 1:1

Chris Wood síce poslal Nottingham do vedenia, ale veľmi cenný bod pre Luton zachránil v 89. minúte Luke Berry. Tento skúsený záložník počas aktuálneho ročníka Premier League nenastúpil ešte ani raz v základnej zostave, pričom dokopy odohral v deviatich dueloch iba 67 minút. Bol to jeho premiérový zásah v najvyššej súťaži.

To znamená, že za Luton skóroval vo všetkých štyroch najvyšších ligách v Anglicku, pričom ešte ako hráč tímu Cambridge United skóroval aj v piatej lige. Luton neprehral proti Nottinghamu ani jeden z posledných šiestich vzájomných meraní síl.