Van Dijk po Sparte: Boli to pre nich ťažké týždne, ale sú v hre o titul, prajem im šťastie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van Dijk po Sparte: Boli to pre nich ťažké týždne, ale sú v hre o titul, prajem im šťastie

Van Dijk odohral proti Sparte záverečných 25 minút.
Van Dijk odohral proti Sparte záverečných 25 minút.Profimedia
Z lavičky sledoval, ako jeho spoluhráči drvia Spartu v osemfinálovej odvete Európskej ligy. V 66. minúte sa Virgil van Dijk (32) dostal do hry s kapitánskou páskou na ruke a dohliadal na pokojný zvyšok zápasu Liverpoolu, ktorý sa skončil víťazstvom 6:1 a postupom do štvrťfinále.

Aj on sa tak udržal v rytme, ktorý tréner Jürgen Klopp pred zápasom naplánoval a na celých 90 minút poslal do hry hviezdneho Mohameda Salaha, ktorý sa definitívne zotavil zo zranenia.

"V týchto zápasoch musíte dobre zachytiť začiatok a dúfať, že strelíte rýchly gól. A to sa podarilo, po 14 minútach, ak sa nemýlim, bolo 3:0 alebo dokonca 4:0," povedal Van Dijk o súboji, v ktorom Liverpool strelil rekordné štyri góly za 14 minút, čo sa v európskych pohároch stalo prvýkrát od 70. rokov. "Potom sa z toho nemusí stať nebezpečný duel, ale stretnutie, v ktorom stratíte koncentráciu. Chlapci si aj v tomto smere počínali dobre," dodal.

Pozápasový rozhovor s Virgilom van Dijkom

Van Dijk zhodnotil zápas so Spartou.
Livesport

Holandský reprezentant zhodnotil oba debakle veľmi sympaticky aj smerom k pražskému klubu. "Boli to pre nich ťažké dva týždne z hľadiska výsledkov a tiež počtu gólov, ktoré inkasovali v posledných troch zápasoch. Preto im odkazujem, aby ich dnešný zápas nepribrzdil a želám im veľa šťastia. Čaká ich vrchol sezóny, doma ťažký boj o titul," doplnil Holanďan. Aktuálne sa Van Dijk a spol. pripravujú na nedeľňajší duel FA Cupu na pôde Manchestru United. Súboj so Spartou pre nich vyzeral ako príjemný tréning.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Opta by Stats Perform

Liverpool - Sparta 6:1