Fulham zdolal United po 15 rokoch, City s tromi bodmi. Karius inkasoval štyrikrát

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fulham zdolal United po 15 rokoch, City s tromi bodmi. Karius inkasoval štyrikrát
Aktualizované
Fulham vyhral na pôde Manchestru United.
Fulham vyhral na pôde Manchestru United.Profimedia
Futbalisti Manchestru United prehrali v sobotnom zápase 26. kola anglickej Premier League na domácom trávniku s Fulhamom. Aston Villa zdolala Nottingham a tri body má aj úradujúci šampión Manchester City. Arsenal strelil Newcastlu štyri góly.

Aston Villa - Nottingham 4:2

Aston Villa je doma veľmi silná, o čom hovoria aj individuálne štatistiky. Len piati hráči Premier League počas tejto sezóny na vlastnom štadióne prispeli k viac ako desiatim gólom. Okrem Haalanda a Salaha to je trojica Ollie Watkins, Douglas Luiz a Leon Bailey hrajúca práve za birminghamský klub.

Spomínaný Watkins prispel v tejto sezóne v rámci všetkých súťaží už na 24 presných zásahov, pričom rekord drží Dwight Yorke z ročníka 1995/96 (27). Aston Villa má na štvrtej priečke tabuľky už päťbodový náskok pred Tottenhamom, ktorý však disponuje jedným stretnutím k dobru.

Brighton - Everton 1:1

Everton čakal na prvú strelu v zápase až do 73. minúty, ale tá premiérová bola gólová. Jarrad Branthwaite poslal svoj tím do vedenia, od začiatku februára sa presadil už druhý raz. Brighton síce prišiel aj o vylúčeného Gilmoura, no zachránil aspoň bod. V piatej minúte nadstavenia sa o vyrovnanie postaral obranca Dunk.

Crystal Palace - Burnley 3:0

Nový tréner domácich Oliver Glasner zažil veľmi úspešnú premiéru a mohol sa radovať z troch bodov. O prvý gól Crystal Palace pod jeho vedením sa postaral obranca Chris Richards. Skóre zvýšil Jordan Ayew, ktorý sa dva razy po sebe trafil premiérovo od júna 2020. Pridal aj jednu asistenciu.

Londýnčania mali situáciu uľahčenú aj tým, že Burnley hralo od 35. minúty bez vylúčeného Brownhilla. Premiérovo sa na presnom zásahu Crystal Palace podieľal brazílsky mladík Matheus Franca.

Manchester United - Fulham 1:2

Mladý krídelník Omari Forson zatiaľ v troch zápasoch naskočil na deväť minút v drese seniorského tímu Manchestru United a teraz zažil premiéru v základnej zostave. Fulham sa však dostal do vedenia a bol blízko k prekvapeniu. Calvin Bassey skóroval premiérovo za chalupárov. Bol to jeho prvý zásah od októbra 2022.

Red Devils síce vyrovnali, o čo sa postaral Maguire, ale v nadstavenom čase rozhodol Iwobi. Fulham zdolal svojho súpera prvýkrát od decembra 2009. Londýnsky tím pritom pred týmto stretnutím nevyhral jedenásťkrát po sebe na pôde súpera (0-4-7).

Bournemouth - Manchester City 0:1

Citizens boli od úvodu aktívnejším celkom a o ich víťazstve rozhodol v prvom polčase Phil Foden, ktorý sa presadil z dorážky. Zaznamenal už svoj 9. ligový gól. Hostia tak proti Cherries potvrdili skvelú bilanciu, keďže celok z juhu Anglicka premohli v každom z doterajších 14 vzájomných duelov Premier League. Zverenci Pepa Guardiolu sa súčasne priblížili prvému Liverpoolu, na ktorý strácajú už len bod.

Pozornosť púta hlavne jedna štatistika - Manchester City vyhral v tejto sezóne viac zápasov vonku vo všetkých súťažiach (14) ako v celej minulej sezóne (13), v ktorej získal treble. Gólman Ederson si v Premier League udržal viac čistých kont (110) než ktorýkoľvek iný brankár v histórii Manchestru City, čím predbehol Joea Harta.

Arsenal - Newcastle 4:1

Hostia sa museli zaobísť bez niekoľkých opôr. Absencie sa dotkli aj brankárskeho postu, chorého Martina Dúbravku tak medzi žrďami vystriedal Loris Karius, ktorý si v Premier League zachytal prvýkrát od roku 2018. Kanonieri, namotivovaní nevydareným predstavením v Lige majstrov, zasypali defenzívu súpera množstvom útočných akcií, paľbu domácich však paradoxne naštartoval vlastným gólom obranca Sven Botman.

Následne v drese Arsenalu skóroval Havertz (v najvyššej anglickej súťaži sa s 25 zásahmi dotiahol na Santiho Cazorlu a Marca Overmarsa), po ňom v druhom dejstve Saka, ten sa stal prvým Angličanom od čias Iana Wrighta, ktorý za Gunners rozvlnil sieť v piatich po sebe idúcich dueloch PL. Po góle Kiwiora korigoval skóre z pohľadu hostí v záverečnej desaťminútovke Willock.

Arsenal sa stal prvým tímom v histórii Premier League, ktorý strelil viac ako 2 góly v siedmich po sebe idúcich polčasoch. Zverenci Mikela Artetu majú navyše tento rok v lige stopercentnú bilanciu, vyhrali šesť duelov, podobne je na tom v rámci piatich najlepších európskych súťaží len milánsky Inter (6) a Rennes (5).