Gólové prestrelky v Premier League. Everton s dôležitým víťazstvom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólové prestrelky v Premier League. Everton s dôležitým víťazstvom

Aktualizované
Fulham rozstrieľal Leicester.
Fulham rozstrieľal Leicester.Profimedia
Futbalisti Fulhamu zvíťazili v 35. kole anglickej Premier League nad Leicestrom City 5:3. Slovenský brankár Marek Rodák (26) sedel na lavičke náhradníkov domáceho tímu, prednosť opäť dostal Bernd Leno (31).

Brighton & Hove Albion - Everton 1:5 (0:3)

Góly: 79. MacAllister - 1. a 29. Doucouré, 74. a 90+6. McNeil, 35. Steele (vlastný)

Everton vstúpil do stretnutia ideálne. Už v prvej minúte našiel Calvert-Lewin pred bránou nepokrytého Doucourého, ktorý dopravil loptu do siete. Brighton inkasovaný zásah prebral, ale chýbala mu finálna fáza. Naopak, tá v 29. minúte nechýbala znova Doucourému. Volejom zakončil rýchly protiútok hostí. Aby toho nebolo málo, polčas hrôzy pre domácich pokračoval krátko po polhodine hry. Vlastný zásah si strelil Steele, keď na prvej žrdi tečoval strelu McNeila

De Zerbi nebol s trojgólovým mankom vôbec spokojný, čomu nasvedčovalo štvorité striedanie pred štartom druhé dejstva. Hru oživili, ale v efektivite pokračoval Everton. Mac Allister trafil hlavou brvno, strelu Marcha zlikvidoval Pickford. Ďalší protiútok prišiel na opačnej strane. Iwobi našiel presne McNeila, zasekol si jeho prihrávku, posadil brankára a zakončil do siete. V 79. minúte sa predsa len dočkal aj Brighton. Mitoma pálil do brvna, od ktorého sa strela odrazila k nabiehajúcemu Mac Allisterovi a ten sa nemýlil. Rezultát uzavrel hosťujúci celok piatym zásahom z kopačky McNeila. Everton sa vďaka zisku troch bodov posunul v tabuľke na 16. miesto.

Fulham - Leicester City 5:3 (3:0)

Góly: 10. a 70. Willian, 44. a 51. Cairney, 18. Vinícius - 59. a 89. Barnes, 81. Maddison (z 11 m)

Od úvodu si vytvorili tlak hráči Fulhamu. Na konci desiatej minúty ho využili k vedúcemu zásahu. Z priameho kopu sa presadil Willian. O osem minút neskôr sa domáce tribúny radovali po druhý raz po góle Viníciusa. Až v dvadsiatej minúte sa do stretnutia dostal Leicester s prvým zakončením Vardyho. Blysol sa Leno. S hosťami to vyzeralo zle nedobre v závere prvého dejstva, keď mieril presne k žrdi Cairney

Po zmene strán sa aktívnejšie vrátili "líšky", Barnes preveril pozornosť Lena z diaľky. "The Cottagers" sa ale nenechali vyviesť z rovnováhy a v 51. minúte vyhrávali o štyri zásahy. Protiútok zakončil druhým gólom v dueli Cairney. Hostia znížili po hodine hry, tentoraz Barnesova strela skončila pod brvnom. O šesť minút na to mohlo byť na hosťujúcej strane veselšie, no Vardy nepremenil penaltu. Nádeje Leicesteru ukončil v 70. minúte Willian. Hostia sa do záverečného hvizdu dokázali presadiť ešte dvakrát, ale na body im to nestačilo. Kým "chalupári" prerušili víťazný pôst po troch kolách. Naopak, "líšky" čakajú na tri body tri kolá. 

Nottingham - Southampton 4:3 (3:1)

Góly: 18. a 21. Awoniyi, 44. Gibbs-White (11 m), 73. Danilo - 25. Alcaraz, 51. Lyanco, 90+6. Ward-Prowse (11 m)

Aj v záverečnom dueli pondelkového programu Premier League boli diváci svedkami gólových hodoch. Dokopy v troch súbojoch padlo 21 zásahov. V prvom dejstve štyri na štadióne City Ground. O dva z nich sa postaral Awoniyi v drese Nottighamu. Hostia sa snažili s nepriaznivým vývojom čo to urobiť, v nadstavneom čase znížil na rozdiel gólu Ward-Prowse z penalty, no prehra ich odsunula takmer určite k zostupu. Tri kolá pred koncom stráca Southampton na záchranu osem bodov.

Tabuľka Premier League
Tabuľka Premier LeagueFlashscore