Haaland s ďalším rekordom. City opäť vedú tabuľku. S tromi bodmi aj Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland s ďalším rekordom. City opäť vedú tabuľku. S tromi bodmi aj Liverpool

Haaland je v tejto sezóne nezastaviteľný.
Haaland je v tejto sezóne nezastaviteľný.Profimedia
Futbalisti Manchestru City sa vrátili na prvé miesto tabuľky Premier League pred Arsenal. V stredajšej dohrávke 28. kola najvyššej anglickej súťaže zvíťazili doma nad West Hamom United aj vďaka rekordnému 35. ligovému gólu nórskeho kanoniera Erlinga Haalanda (22). Na čele majú zverenci Pepa Guardiolu (52) jednobodový náskok a odohrali o zápas menej.

Manchester City - West Ham United 3:0 (0:0)

Góly: 50. Aké, 70. Haaland, 85. Foden

"Citizens" zlomili odpor o záchranu bojujúceho súpera z Londýna po zmene strán. V 50. minúte otvoril skóre prvým gólom v tomto ligovom ročníku holandský obranca Nathan Aké. O dvadsať minút neskôr ho napodobnil Haaland, ktorý sa presadil zoči-voči Lukaszovi Fabianskemu. Triumf domáceho favorita spečatil v závere Phil Foden.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Pre Haalanda to bol už 35. presný zásah v tejto sezóne Premier League, čím vytvoril nový rekord súťaže. Doposiaľ sa o historické prvenstvo delil s Andym Coleom (1993/1994) a Alanom Shearerom (1994/1995). Celkovo má Haaland na konte už 51 gólov vo všetkých súťažiach v ročníku 2022/2023.

Liverpool - Fulham 1:0 (1:0)

Gól: 39. Salah (z 11 m)

Hráči Fulhamu v stredajšej dohrávke 28. kola nestačili na Liverpool. Na Anfielde mu podľahli po góle Mohameda Salaha z jedenástky. Iba z lavičky náhradníkov sledoval prehru svojho tímu slovenský brankár Marek Rodák. "The Reds" si pripísali piaty ligový triumf v sérii a upevnili si piatu priečku v tabuľke.

Aktuálna tabuľka Premier League
Aktuálna tabuľka Premier LeagueFlashscore