Haaland režíroval výhru City, Lampard začal na lavičke Chelsea prehrou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Haaland režíroval výhru City, Lampard začal na lavičke Chelsea prehrou
Aktualizované
"Cityzens" predviedli ďalší veľmi dobrý výkon.
"Cityzens" predviedli ďalší veľmi dobrý výkon.TASR
Futbalisti Manchestru United vyhrali v úvodnom zápase 30. kola anglickej Premier League proti Evertonu. Newcastle otočilo skóre v Brentforde a ostáva tretie. Leicester prehral ďalší duel, zatiaľ čo vo výbornej forme pokračuje Aston Villa. Hráčom Chelsea nepomohla ani zmena trénera, tešil sa Wolverhampton.

Manchester United - Everton 2:0 (1:0)

Góly: 36. McTominay, 71. Martial

Domáci mali od začiatku hernú prevahu. Rashford unikol defenzíve súpera, ale zakončil iba do Pickforda. Následne po rohovom kope opečiatkoval Antony žrď, osamotený Wan-Bissaka dorážkou netrafil úplne prázdnu bránu Evertonu. Na druhej strane bol pred päťkou voľný Simms, obrovskú možnosť zahodil strelou tesne vedľa troch žrdí.

Manchester United pokračoval v aktivite. Antony v samostatnom nájazde nechal vyniknúť Pickforda a pri druhej podobnej možnosti Brazílčana sa skvele vrátil Godfrey. Dlhé pasy za obrany robili hosťom starosti, lenže ani Rashford zoči-voči gólmanovi neuspel.

Favorit sa dočkal v 36. minúte. Sancho našiel na rohu malého vápna Scotta McTominaya, ktorý z prvej rozvlnil sieť. Pre Škóta to bol prvý klubový gól od 10. novembra 2022, ale nedávno sa štyrikrát presadil v dvoch kvalifikačných stretnutiach za národný tím.

Pickford sa vyznamenal aj pri technickom zakončení Antonyho z nadstaveného času. Prvý polčas ukončili "Red Devils" až s 21 streleckými pokusmi a očakávaným počtom gólov (xG) v hodnote 2,72, čo jasne svedčilo o ich dominancii.

Po zmene strán Everton opticky vyrovnal hru, mal niekoľko štandardných situácií. Domáci zakončili premiérovo v druhom dejstve až počas 67. minúty. Pickford zlikvidoval hlavičku Fernandesa pod brvno. Po chybe Colemana však už anglická reprezentančná jednotka nemala nárok, striedajúci Anthony Martial sa zblízka nepomýlil.

Aston Villa - Nottingham Forest 2:0 (0:0)

Góly: 48. B. Traoré, , 90+5. Watkins

"Villans" vyhrali piaty z uplynulých šiestich ligových stretnutí a dostali sa už na šieste miesto tabuľky za Tottenham, takže skvelá forma pokračuje. Proti Nottinghamu rozhodol Bertrand Traoré, ale výrazne mu pomohol "asistenciou" Shelvey, ktorý pred malým vápnom prihral priamo na nohu reprezentanta Burkiny Faso a ten sa z prvej nepomýlil. Poistku pridal Watkins. Nováčik klesol do zóny zostupu.

Brentford - Newcastle United 1:2 (1:0)

Góly: 45+1. Toney (pen.) - 54. Joelinton, 61. Isak 

Domáci začali dobre, úvodný gól Toneyho pre ofsajd neplatil. Následne Schade získal pokutový kop, no spomínaný anglický útočník zakončil veľmi zle. Pope mal pomerne jednoduchú úlohu. Brentford však získal aj druhú penaltu. S tou už Ivan Toney naložil oveľa lepšie, otvoril skóre.

Newcastle dokázal pomerne rýchlo po zmene strán otočiť výsledok. Najskôr si Joelinton v šestnástke urobil priestor a vzápätí Alexander Isak zúžitkoval na prudkú strelu prihrávku Wilsona, ktorý mohol definitívne rozhodnúť. Tretí gól mu VAR zobral kvôli ruke. Isaka zas vychytal Raya a na opačnej strane sa Pope blysol pri hlavičke Toneyho.

"Straky" sa vďaka trom bodom vrátili pred Manchester United na tretie miesto. Brentford ostáva deviaty.

Fulham - West Ham 0:1 (0:1)

Gól: 23. Reed (vl.)

Fulham ako nováčik prežíval skvelú sezónu, lenže posledné týždne mu nevychádzajú podľa predstáv a po vlastnom góle Reeda prehral štvrtý raz za sebou. Klesol na desiatu priečku. West Ham sa vďaka druhej výhre z troch stretnutí dostal zo zóny zostupu na trinástu pozíciu.

Leicester City - Bournemouth 0:1 (0:1)

Góly: 40. Billing

Leicester pokračuje v trápení, nevyhral už osemkrát v rade. Z toho až sedemkrát prehral. Zlú formu ako keby potvrdil Maddison svojou katastrofálnou malou domov. Tú zachytil Philip Billing a prekonal Iversena. Dán zachránil "líšky" pri možnosti Solankeho, hlavičke Mephama aj pokuse zblízka od Christieho.

Tottenham - Brighton 2:1 (1:1)

Góly: 11. Son, 79. Kane - 34. Dunk

Dôležitý súboj dvoch tímov bojujúcich o účasť v Lige majstrov začal už pred úvodným hvizdom výmenou názorov oboch trénerov. Hosťujúci Roberto De Zerbi, ako aj domáci dočasný kouč Cristian Stellini boli nakoniec v 58. minúte po ďalšej roztržke vylúčení.

Na ihrisku sa tešil Tottenham v desiatej minúte, keď ho poslal do vedenia Son Heung-Min. Ešte do prestávky vyrovnal Lewis Dunk. Welbeck dokonca dostal Brighton na koňa, lenže gól kvôli ruke neplatil. To využil na víťazný gól Harry Kane

Wolverhampton - Chelsea 1:0 (1:0)

Gól: 32. Nunes

Opätovná premiéra Franka Lamparda na lavičke Chelsea nedopadla podľa predstáv, pretože Wolves mali viac z hry a dostali sa aj do vedenia. Krásnou strelou z voleja sa o to postaral Matheus Nunes a to ešte Kepa vytiahol technický pokus Leminu smerujúci k žrdi, ako aj strelu Diega Costu zblízka. Chelsea prehrala už svoj jedenásty zápas a ostáva na 11. mieste. Dvanásty Wolverhampton vyhral po troch dueloch s jediným bodom.

Southampton - Manchester City 1:4 (0:1)

Góly: 72. Mara - 45., 68. Haaland, 58. Grealish, 68. Haaland, 75. Álvarez (pen.)

Na úvodný gól čakal favorit do záveru prvého polčasu, ale potom sa to spustilo. Erling Haaland pridal dva zásahy, hlavne druhý nádhernými nožničkami stál za to. Nór má na konte už 30 ligových gólov. O jeden sa postaral Jack Grealish. Sékou Mara strelil aspoň čestný zásah posledného tímu Premier League, no penaltu premenil Julian Álvarez.