Haaland frustráciu neskrýval. V ďalšom zápase sa presadí, reaguje Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland frustráciu neskrýval. V ďalšom zápase sa presadí, reaguje Guardiola

Erling Haaland v sobotu proti Chelsea sieť brány nerozvlnil.
Erling Haaland v sobotu proti Chelsea sieť brány nerozvlnil. Reuters
Erling Haaland (23) v sobotu po záverečnom hvizde odstrčil televíznu kameru, čím sa prejavila jeho frustrácia po tom, čo prvýkrát v Manchestri City vypálil hneď deväťkrát, ale do listiny strelcov sa nezapísal.

Manchester City - Chelsea 1:1

Rodri strelil neskorý vyrovnávajúci gól, aby zachránil domácu remízu 1:1 v Premier League proti Chelsea a odvrátil tak prvú prehru aktuálneho majstra na Etihad za posledných 15 mesiacov.

"Je dobré mať deväť striel," nechal sa počuť manažér City Pep Guardiola na adresu Haalanda. "V ďalšom zápase sa presadí. Bol som futbalista, hral som 11 rokov, dal som 11 gólov. Jeden gól za sezónu. Je to futbal, hráči sú tiež ľudia."

Haaland sa proti Chelsea vytrápil.
Haaland sa proti Chelsea vytrápil.Opta by StatsPerform/Profimedia

Keď sa hráči po záverečnom hvizde zhromaždili na ihrisku, Haaland odstrčil televíznu kameru zameranú na svoju tvár. Nór, ktorý vlani vo svojej premiérovej sezóne v Premier League prepísal strelecké rekordy, pokračoval v plodnej forme aj pred tým, ako ho problémy s nohou vyradili na takmer dva mesiace.

Minulý víkend dvakrát skóroval pri víťazstve City nad Evertonom 2:0 a so 16 gólmi sa opäť ujal vedenia v tabuľke kanonierov. City zostalo v tabuľke na treťom mieste s 53 bodmi, štyri za vedúcim Liverpoolom a dva za Arsenalom, ale s duelom k dobru. Na druhé miesto sa môžu dostať, ak v utorok zvíťazia vonku Brentfordom.

Manchester City sa po utorkovej dohrávke dostane nanajvýš na druhé miesto.
Manchester City sa po utorkovej dohrávke dostane nanajvýš na druhé miesto.Flashscore

"Ak by Haaland premenil šance, tak sa o tom ani nebavíme. O Haalanda sa nikdy nebojím, jeho mentalita je úplne iná ako u väčšiny útočníkov vo svetovom futbale. Vždy sa dostane do príležitosti, avšak veľa ich míňa... Ak by sa do týchto šancí nedostával, vtedy by som sa začal obávať," zamyslel sa bývalý hráč City Micah Richards pre Sky Sports.

Severský kanonier vyzeral počas celého zápasu frustrovane, keď poslal dve hlavičky nad brvno a potom trafil z voleja tesne vedľa. Jeho najväčšou šancou bola hlavička zblízka, ktorú poslal nad brvno.