Hľadanie nástupcu? Nikto nemôže nahradiť Jürgena, tvrdí Kloppov asistent Lijnders

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hľadanie nástupcu? Nikto nemôže nahradiť Jürgena, tvrdí Kloppov asistent Lijnders

Lijnders má v celej situácii jasno.
Lijnders má v celej situácii jasno.Profimedia
Asistent trénera Liverpoolu Pep Lijnders (41) tvrdí, že Jürgena Kloppa (56) nie je možné nahradiť. Blízky kolega nemeckého kouča si myslí, že klub musí nájsť niekoho, kto dokáže rozvíjať vlastnú dynastiu.

Kloppovo šokujúce rozhodnutie odstúpiť na konci sezóny znamená, že majitelia klubu musia nájsť vhodného nástupcu manažéra, ktorý počas svojho pôsobenia na Anfield Road vrátil mužstvo na futbalové výslnie. Nemec má šancu rozšíriť svoje konto úspechov v nedeľnom finále Ligového pohára proti Chelsea. Rád by tak získal prvú zo štyroch trofejí, ktoré môžu The Reds v tejto sezóne vyhrať.

Lijnders, ktorý spolu so zvyškom Kloppovho tímu tiež odíde, povedal, že nemá zmysel snažiť sa nájsť niekoho, kto by bol klonom charizmatického kormidelníka: "Nikto nemôže nahradiť Jürgena. Myslím si, že minulosť už ukázala niekoľko náročných zmien. Najťažšou vo vnútri tohto klubu bolo, keď Billa Shanklyho nahradil v roku 1974 Bob Paisley a bol úplne iný ako Shanks. Ukazuje to, že ako klub musíme hľadať niekoho, kto chce rásť a má myslenie na rozvoj."

Existovali obavy, že Kloppovo januárové oznámenie by mohlo vykoľajiť tím, ktorý vedie Premier League. Slušne rozbehnuté to má aj v FA Cupe - v osemfinále sa stretne so Southamptonom. Takisto je favoritom aj v Európskej lige, žreb mu v bojoch 16 najlepších mužstiev prisúdil Spartu Praha.

Z ostatných šiestich súťažných vystúpení vyťažil Liverpool päť víťazstiev. Lijnders povedal, že všetko je to vďaka mentalite, ktorá v šatni tímu panuje: "Mnohí z týchto chlapcov s Liverpoolom ešte nič nevyhrali, takže do toho dávajú všetko napriek tomu, že manažér odchádza. Sme dostatočne stabilní na to, aby sme sa s tým vyrovnali. Dôverujeme mužstvu." 

Holandský asistent túži vo finálovom boji po zisku ďalšej trofeje. "Nikdy to nerobíme zložitejšie, ako to je, a to sa mi páči. Je to ďalší zápas, finále, takže do toho dáme všetko, aby sme vyhrali a poskytli fanúšikom radosť a emócie," vyhlásil.