Liverpool si poradil s Lutonom. Životný duel Mac Allistera, rekordy van Dijka a Robertsona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool si poradil s Lutonom. Životný duel Mac Allistera, rekordy van Dijka a Robertsona
Liverpool otáčal skóre, ale pohodlne zvíťazil.
Liverpool otáčal skóre, ale pohodlne zvíťazil.Profimedia
V stredajšej predohrávke víkendového 26. kola anglickej Premier League vyhrali futbalisti Liverpoolu proti Lutonu a upevnili si prvé miesto v tabuľke.

Liverpool - Luton 4:1

Liverpool si stretnutie predohral, pretože v nedeľu ho čaká finále Ligového pohára proti Chelsea. Tréner Klopp však mal veľké problémy so skladaním zostavy, nakoľko pre zdravotné problémy absentujú opory Alexander-Arnold, Alisson, Jota, Jones, Matip, Núñez, Salah, Szoboszlai, Thiago a aj mladý Bajčetič.

Hlavne preto sa na lavičku dostali až piati tínedžeri. Devätnásťroční Clark, Gordon, McConnell, o rok mladší Danns a iba šestnásťročný Nyoni. Do vedenia sa dostal Luton, pričom Chiedozie Ogbene sa stal od januára 1990 prvým hráčom tohto klubu, ktorý skóroval na Anfielde. Vtedy to dokázal Kurt Nogan.

"Klobučníci" v deviatich dueloch aktuálneho ročníka proti tímom z "Big Six" zaznamenali deväť presných zásahov. "The Reds" každopádne po zmene strán otočili skóre. Dve asistencie zaznamenal Alexis Mac Allister, to sa mu podarilo prvý raz v kariére, ale počas nej zažil štyri stretnutia, kedy dva razy skóroval.

Nahrával holandským spoluhráčom. Najskôr sieť rozvlnil Virgil van Dijk a potom Cody Gakpo, ktorý sa presadil druhý raz po sebe. Spomínaný líder defenzívy skóroval od začiatku sezóny 2018/19 v Premier League celkovo 18-krát, viac ako akýkoľvek iný obranca. Vsietil dvanásty zásah na Anfielde, čím prekonal doterajší rekord.

Ten držal Sami Hyppiä. Oba zásahy delilo iba 125 sekúnd. Vedenie Liverpoolu zvýšil Luis Díaz. Počas posledných siedmich zápasov sa podieľal na šiestich zásahoch (4+2). Z tribúny to sledovali aj jeho rodičia, ktorí boli nie tak dávno obeťami únosu.

Pre Kolumbijčana to bol desiaty zásah v rámci všetkých súťaží. Minimálne na túto métu sa už skôr dostali aj jeho spoluhráči Salah (19), Jota (14), Núñez (13) a Gakpo (11). Žiadny iný klub z najlepších európskych líg nemá v tomto ohľade vyššie zastúpenie.

Andy Robertson síce zaznamenal premiérovú asistenciu v tomto ročníku PL, avšak celkovo bola 58. v jeho kariére. Rovnaký počet má aj Trent Alexander-Arnold a ide o rekord súťaže. Prvý zápas na Anfielde po smrti svojho otca zažil obranca Conor Bradley. Keď bol v 68. minúte striedaný, tak od fanúšikov dostal potlesk v stoji. 

Na záver prišiel do hry iba osemnásťročný útočník Jayden Danns. Zažil premiéru na seniorskej úrovni. Výsledok vo svojom 100. zápase za Liverpool spečatil Harvey Elliott.

Naďalej platí, že Liverpool doma nikdy v histórii s Lutonom neprehral. Nováčik zároveň nevyhral na Anfielde viac stretnutí ako akýkoľvek iný klub (15). "Kloppovci" majú na prvom mieste tabuľky rovných 60 bodov. To je o štyri viac ako ako druhý Manchester City, tretí Arsenal stráca päť. Oba tímy ale majú k dobru víkendové stretnutia.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform