Hodgson odstúpil z postu trénera Crystal Palace, mužstvo preberá víťaz Európskej ligy 2022

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hodgson odstúpil z postu trénera Crystal Palace, mužstvo preberá víťaz Európskej ligy 2022

Hodgson sa vzdal svojej funkcie v londýnskom klube.
Hodgson sa vzdal svojej funkcie v londýnskom klube.TASR
Roy Hodgson už nie je trénerom futbalistov Crystal Palace. Sedemdesiatšesťročný kouč odstúpil z funkcie v pondelok podvečer, iba pár hodín pred ligovým stretnutím na ihrisku Evertonu. Klubu patrila pred týmto súbojom 16. priečka v Premier League, päť bodov nad pásmom zostupu.

Bývalý tréner reprezentácie Anglicka (2012 až 2016) bol pod paľbou kritiky fanúšikov Crystal Palace po nepresvedčivých výkonoch tímu v uplynulom období. Minulý štvrtok ho museli hospitalizovať, keď sa na tréningu necítil dobre a vedenie zrušilo plánovanú tlačovú konferenciu na ten istý deň. Neskôr ho z nemocnice prepustili.

Hodgson mal pôvodne platnú zmluvu do leta tohto roku. "Chápem, že vzhľadom na nedávne okolnosti môže byť v tejto chvíli pre klub rozumné plánovať dopredu, a preto som sa rozhodol odstúpiť. Klub tak môže urýchliť svoje plány predstaviť nového trénera," uviedol bývalý lodivod.

V zápase proti Evertonu jeho právomoci prevzali jeho pravá ruka Ray Lewington a asistent Paddy McCarthy. Britské médiá už cez víkend špekulovali, že jeho nástupcom by sa mal stať bývalý kouč Eintrachtu Frankfurt Oliver Glasner a klub to v pondelok večer potvrdil. Štyridsaťdeväťročný kormidelník priviedol Frankfurt v roku 2022 k triumfu v Európskej lige. V bundesligovom klube skončil na konci uplynulej sezóny. V minulosti viedol aj SV Ried, LASK Linz a VfL Wolfsburg.