Rekordér Højlund vybavil výhru United za sedem minút, Brighton zatočil so Sheffieldom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rekordér Højlund vybavil výhru United za sedem minút, Brighton zatočil so Sheffieldom
Aktualizované
Højlund vybavil triumf Man United na pôde Lutonu.
Højlund vybavil triumf Man United na pôde Lutonu.AFP
Futbalisti Brightonu poľahky zdolali Sheffield United v 25. kole anglickej Premier League 5:0 a v tabuľke sa posunuli o dve miesta vyššie, keď využili zaváhania Newcastlu a West Hamu. Manchester United porazil Luton 2:1, oba zásahy favorita strelil Rasmus Højlund (21).

Sheffield United - Brighton 0:5

Duel ovplyvnila červená karta Masona Holgatea v 13. minúte, pre ktorého to bolo už tretie vylúčenie v Premier League od štartu sezóny 2021/2022 - žiaden iný hráč nevidel za toto obdobie viac červených kariet.

Následne sa dvakrát v rýchlom slede presadili hostia. Danny Welbeck sa trefou na 2:0 stal iba piatym mužom v histórii Brightonu, ktorý dal viac ako 20 gólov za klub v ére Premier League. 

Sheffield je po nedeli zároveň smutným rekordérom, keď inkasoval 62-krát v histórii Premier League najrýchlejšie zo všetkých celkov. The Blades sú na poslednej priečke tabuľky so sedembodovým mankom na sedemnásty Luton, ktorý má ešte duel k dobru. 

Skóre uzatváral dvomi zásahmi čerstvý víťaz Afrického pohára národov Simon Adingra. Útočník z Pobrežia Slonoviny sa presadil aj v prvom vzájomnom stretnutí klubov v prebiehajúcom ročníku, keď sa zrodila remíza 1:1.

Luton - Manchester United 1:2

Rasmus Højlund je odteraz najmladším hráčom (21 rokov a 14 dní) v histórii Premier League, ktorý dokázal rozvlniť sieť súperov v šiestich po sebe idúcich meranich síl. 

Dánsky kanonier otváral skóre súboja na pôde nováčika z Lutonu už v 37. sekunde po obrovskej chybe Amari'iho Bella (najrýchlejší zásah Manchestru United vonku v PL), aby v siedmej minúte navýšil šťastným odrazom od hrude na 0:2 z pohľadu domácich (najrýchlejší dvojgólový náskok na pôde súpera pre Red Devils v PL). Tí síce ešte do štvrťhodiny znížili, ale viac gólov na Kenilworth Road nepadlo.

Mladík zo severu Európy je zároveň najproduktívnejším hráčom súťaže v roku 2024, keď v piatich vystúpeniach sa presadil strelecky v šiestich prípadoch a dvakrát asistoval. Zverenci manažéra Erika ten Haga si držia stopercentnú bilanciu proti nováčikom, keď v týchto súbojoch triumfovali už desaťkrát pod holadnským koučom.

Celok z Old Trafford má naďalej päťbodovú stratu na štvrtú Aston Villu, avšak manko na piaty Tottenham zmenšil na tri body. Luton zostal na 17. mieste s bodom k dobru na Everton. 

Tabuľka Premier League po nedeľňajších zápasoch 25. kola.
Tabuľka Premier League po nedeľňajších zápasoch 25. kola.Flashscore