Wolves to na Spurs vedia, uspeli tretíkrát v rade. Postecoglou: Nie som kúzelník

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Wolves to na Spurs vedia, uspeli tretíkrát v rade. Postecoglou: Nie som kúzelník
Hráči Wolves opäť zdolali "Spurs".
Hráči Wolves opäť zdolali "Spurs".Profimedia
Futbalisti Tottenhamu Hotspur neprehrali päť ligových zápasov po sebe, no v sobotňajšom strete 25. kola im túto sériu zastavil neobľúbený súper. Proti Wolves nepotvrdili pozíciu favorita, doma prehrali 1:2 a "vlkom" podľahli vo štvrtom z uplynulých piatich vystúpení.

Neexistuje žiadny trik, je to o tvrdej práci

Wolves išli do vedenia v 42. minúte, keď sa presadil João Gomez. Krátko po prestávke vyrovnal Dejan Kulusevski, no Gomez krátko po hodine hry vrátil hosťom tesný náskok. Hráči Tottenhamu nedokázali pretaviť prevahu v držaní lopty (71:29) do kontrolovania zápasu a prvýkrát po deviatich ligových súbojoch strelili menej než dva góly.

"Myslím, že v prvom polčase sme hru dostatočne kontrolovali, ale neohrozili sme hernú pohodu Wolves, ktorí uzavreli prvé dejstvo gólom. V druhom sme rýchlo skórovali a v ďalšom priebehu mali dominovať. Pritlačili sme na súpera, ale napokon sme nezvládli kľúčové momenty. Keď sme dostali druhý zásah, bolo to pre nás ťažké."

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Opta by StatsPerform

"Je potrebné, aby sme to prijali a išli ďalej bez ohľadu na to, čo priniesla minulosť. Musíme sa uistiť, že sme pripravení na ďalšie kolo. Neexistuje na to žiadny trik, je to o tvrdej práci. Nie som kúzelník, ale futbalový manažér. Pomôže iba tvrdá práca, ktorú títo hráči odvádzajú celý rok," reagoval na porážku Ange Postecoglou. Pre zdravotné problémy nemohol využiť päticu futbalistov.

Nenechať sa unášať tým, čo sa môže stať

V zostave Wolves absentoval iba jediný - útočník Matheus Cunha, ktorý sa hetrikom podieľal na nedávnom víťazstve na ihrisku Chelsea. "Výsledok je, samozrejme, výborný. Čo sa týka výkonu, myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili. Vytvorené šance boli vynikajúce, dokázali sme dobre kontrovať, o jednej veci vieme, že sa nám to podarí," uviedol šéf lavičky O'Neil.

Najmä uplynulé dva výsledky na ihriskách súperov dodali ich fanúšikom nádej, že by tím mohol bojovať o najvyššie priečky. Na lídra tabuľky Liverpool strácajú 22 bodov, no od piateho Tottenhamu sú vzdialení na dvanásť.

"Jedna z mojich obľúbených častí tejto práce je, že sa nesmiem nechať unášať a premýšľať o veciach, ktoré sa môžu stať. Zároveň milujem, keď na to môžem myslieť. Ak by sme mali teraz iba 22 bodov, prepukli by obavy, ako získame naše ďalšie víťazstvo. Preto fakt, že už máme 35 bodov, je pre našich priaznivcov veľmi pozitívny. Som rád, že si to užívajú," poznamenal O'Neil.