Lockyer prvýkrát prehovoril o zástave srdca: Napadlo mi, že možno zomieram

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lockyer prvýkrát prehovoril o zástave srdca: Napadlo mi, že možno zomieram

Lockyer prvýkrát opísal incident zo 16. decembra.
Lockyer prvýkrát opísal incident zo 16. decembra.Profimedia
Waleský futbalista Tom Lockyer (29) sa chce po zástave srdca vrátiť do súťažného kolotoča. Kapitán anglického Lutonu to uviedol v rozhovore pre televíziu Sky Sports.

Prvýkrát opísal incident zo 16. decembra, keď v zápase proti Bournemouthu skolaboval priamo na ihrisku. Počas stretnutia spadol obranca na trávnik bez cudzieho pričinenia, duel následne v 62. minúte prerušili.

"Bol to len obyčajný deň a najviac znepokojivé je, že som sa cítil úplne v poriadku. Odvtedy hľadám odpovede, no nedarí sa mi. Bežal som smerom k stredovej čiare a cítil som, akoby na mňa prichádzal závrat. Myslel som si, že o chvíľu budem v poriadku, ale nestalo sa tak," konštatoval Lockyer.

Niečo podobné sa hráčovi Lutonu stalo už v máji minulého roka, keď skolaboval počas finále baráže proti Coventry City. Tentoraz mu však v nemocnici nasadili defibrilátor, ktorý by mal v budúcnosti zabrániť prípadnému ďalšiemu kolapsu.

"Zobudil som sa a boli tam záchranári. Okamžite som vedel, že je to iné ako môj kolaps v máji. Vtedy som sa cítil, akoby som sa zobudil zo sna a tentoraz som sa zobudil z ničoty. Taktiež som videl, že vypukla väčšia panika. Bol som trochu dezorientovaný a nemohol som hovoriť ani sa hýbať. Snažil som sa prísť na to, čo sa stalo a napadlo mi, že možno zomieram. Po májovom incidente mám v sebe snímač srdcovej aktivity a podľa neho som bol mimo dve minúty a 40 sekúnd," citovala Lockyera agentúra DPA.

Walesan tvrdí, že incident bol oveľa ťažší pre jeho rodinu ako preňho samotného: "Mali to horšie, keďže sa na to museli pozerať. Boli tam môj otec a priateľka, ktorá bola v siedmom mesiaci tehotenstva. Mama zápas počúvala doma v rádiu a keď si odbehla, brat ho vypol. To je to, čo ľudia normálne nevidia. Je najťažšie sa vyrovnať práve s týmto a nebudem klamať - uplynulé mesiace boli náročné," prezradil.

Lockyer bol v januári navštíviť svojich spoluhráčov na tréningovom ihrisku a dodal, že by sa k nim rád vrátil. Predtým, ako padne definitívne rozhodnutie, však bude musieť absolvovať ďalšie testy.