Horko-sladká remíza. Rešpektujem City, ale naším cieľom bolo vyhrať, vyhlásil van Dijk

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Horko-sladká remíza. Rešpektujem City, ale naším cieľom bolo vyhrať, vyhlásil van Dijk

Van Dijk bol opäť jedným z kľúčových hráčov Liverpoolu.
Van Dijk bol opäť jedným z kľúčových hráčov Liverpoolu.Profimedia
Kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk (32) vyhlásil, že remíza 1:1 proti Manchestru City, po ktorej delí tri tímy na čele Premier League len bod, bola pre oslabených The Reds "horko-sladká". "Mali sme veľmi dobré šance, bohužiaľ, nedokázali sme vyhrať," mrzelo holandského stopéra po zápase.

Liverpool - Manchester City 1:1

Posledný súboj Jürgena Kloppa s Pepom Guardiolom v rámci Premier League sa pre zverencov nemeckého stratéga nezačal dobre. Manchester City sa ujal vedenia v 23. minúte po góle Johna Stonesa. Domáci sa však v druhom polčase zdvihli a dokázali vyrovnať - z pokutového kopu sa presadil Alexis Mac Allister.

Napriek tomu, že Liverpoolu chýbalo pre zranenie viacero kľúčových hráčov, domáci nevyužili viacero šancí a nevybudoval si tak štvorbodový náskok práve pred Manchestrom City. Ten sa chce stať prvým tímom v histórii, ktorý vyhrá štyri tituly v anglickej najvyššej súťaži v rade.

Boj o titul sa vyostruje.
Boj o titul sa vyostruje.Flashscore

"Mali sme veľmi dobré šance, bohužiaľ, nedokázali sme zvíťaziť. Celkovo je to horko-sladké," povedal van Dijk v rozhovore pre Sky Sports. "Na základe druhého polčasu máte pocit, že sme mali vyhrať, ale oni trafili tyč," pripomenul holandský stopér veľkú príležitosť Dokua.

"Manchester City je veľmi úspešný vďaka titulom, ktoré získal, každý náš vzájomný zápas je veľmi intenzívny. Každý duel je veľmi náročný, majú kvalitu po celom ihrisku, preto vlani vyhrali treble. Rešpektujem to, ale naším cieľom bolo teraz vyhrať. Odísť s bodom však nie je zlá situácia a musíme sa sústrediť na to, čo bude ďalej. Musíme si túto jazdu jednoducho užiť," zamyslel sa kapitán The Reds.

Mac Allister strelil vyrovnávajúci gól Liverpoolu.
Mac Allister strelil vyrovnávajúci gól Liverpoolu.Profimedia

Jedinou výhrou City na Anfielde od roku 2003 tak zostáva víťazstvo 4:1 spred troch rokov za zatvorenými dverami. Ďalší ligový súboj čaká Guardiolových zverencov 31. marca, no nebude o nič menej dôležitý ako ten proti Liverpoolu. Manchester City privíta na Etihad Stadium Arsenal, pričom tento stret môže výrazne napovedať, kto bude na konci sezóny oslavovať titul.

Stones, jediný úspešný strelec hosťujúceho tímu, si je dobre vedomý, aké ťažké je na Anfielde vyhrať. "Vieme, čo nás čaká, keď sem prídeme. Prišli sme sem vyhrať, ale na Anfielde to nie je ľahké. Je pre mňa dosť ťažké teraz analyzovať zápas," nechal sa počuť Stones.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Opta by Stats Perform