Kanonier Haaland stále žiari, strelil viac gólov než 11 tímov v Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kanonier Haaland stále žiari, strelil viac gólov než 11 tímov v Premier League

Haaland je vo vynikajúcej forme.
Haaland je vo vynikajúcej forme.AFP
Erling Haaland (23) je skrátka fenomenálny. Nórsky útočník Manchestru City v doterajšom priebehu najvyššej anglickej súťaže skóroval osemkrát, čo je viac než celý Manchester United a ďalších desať mužstiev v najnáročnejšej futbalovej súťaži sveta.

Hviezda Erlinga Haalanda žiari aj naďalej. Ak v minulej sezóne vyhral Premier League, FA Cup a Ligu majstrov a strelil 36 gólov v lige, tri v pohári a 12 v európskych súťažiach, v tejto sezóne ide rovnakou cestou.

Nórsky útočník narodený v Leedsi má na konte osem gólov v Premier League vrátane hetriku proti Fulhamu a asistencie proti Burnley v úvodnom zápase. V tabuľke najlepších strelcov je hneď za ním Kórejčan Son Heung-Min z Tottenhamu Hotspur s piatimi zásahmi.

Haaland však napriek tomu, že je najlepším strelcom Premier League, v celkovej tabuľke kanonierov nevedie, keďže na scénu prišiel zjav menom Serhou Guirassy. Francúzsko-guinejský útočník Stuttgartu sa presadil na začiatku sezóny, keď v piatich zápasoch strelil 10 gólov.

V Španielsku sa o prvé miesto v rámci Pichichi Trophy delia Bellingham, Lewandowski a Morata s piatimi gólmi, v Taliansku je "capocannoniere" Lautaro Martínez tiež s piatimi zásahmi, zatiaľ čo vo Francúzsku má Kylian Mbappé na konte zatiaľ sedem gólov.