Keď peniaze nie sú problém. Kluby Premier League utratili rekordnú sumu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Keď peniaze nie sú problém. Kluby Premier League utratili rekordnú sumu

V Premier League boli zaznamenané rekordné výdavky.
V Premier League boli zaznamenané rekordné výdavky.Profimedia
Futbalové kluby Premier League minuli v letnom prestupovom období na posily 2,75 miliardy eur. Už pred týždňom bolo jasné, že prekonajú minuloročný rekord. Celkovú sumu zverejnila v sobotu spoločnosť Deloitte a podľa jej analýzy je to o 440 miliónov viac ako pred rokom. Prestupové okno sa začalo 14. júna a skončilo v sobotu o polnoci.

Dvadsať anglických klubov investovalo počas minulého leta spolu 2,31 miliardy eur. Tento rok tvoria takmer polovicu (48 %) celkových výdavkov všetkých piatich najvyšších európskych súťaží, medzi ktoré patrí španielska La Liga, talianska Serie A, Bundesliga a francúzska Ligue 1.

Zatiaľ čo v minulom roku žiadna prestupová transakcia v Premier League neprekročila hranicu 100 miliónov, teraz až dvakrát. Chelsea kúpila stredopoliara Moisesa Caiceda z Brightonu za 100 miliónov, pričom s bonusmi sa odstupné môže vyšplhať až na 115 miliónov. Arsenal dal 100 miliónov za Declana Ricea a prípadné bonusy môžu pridať ďalších päť miliónov.

"Druhé po sebe idúce leto rekordných výdavkov klubov Premier League naznačuje, že po pandémii by sa mohol vrátiť medziročný rast príjmov. Takmer tri štvrtiny klubov utratili toto leto viac," povedal pre BBC Tim Bridge zo spoločnosti Deloitte.