Lazaret sa rozrastá. Bentancur by mal pauzovať približne dva mesiace

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lazaret sa rozrastá. Bentancur by mal pauzovať približne dva mesiace

Bentancur rozšíril maródku tímu.
Bentancur rozšíril maródku tímu.Reuters
Manažér Tottenhamu Hotspur Ange Postecoglou (58) v piatok uviedol, že uruguajský záložník Rodrigo Bentancur (26) bude pre zranenie členka mimo hry aspoň dva mesiace.

Bentancur, ktorý sa len nedávno vrátil po deväťmesačnej pauze spôsobenej vážnym zranením kolena, odkríval v prvom polčase nedeľňajšej prehry "Spurs" v Premier League s Aston Villou 1:2.

"Pravdepodobne bude chýbať dosť dlho, odteraz až do budúceho roka," povedal Postecoglou pred nedeľňajším zápasom na pôde majstra Manchestru City. "Zrejme mu bude trvať niekoľko mesiacov, kým sa vráti späť, čo je pre neho sklamaním, pretože všetci vieme a sme svedkami toho, ako tvrdo pracoval na tom, aby sa dostal späť."

Keď sa zranil, nastupoval prvýkrát od februára. "Urobil všetko správne, mal dobrú reprezentačnú prestávku, počas ktorej sa vrátil hrať za svoju krajinu... so všetkými týmito súvislosťami ste zaňho jednoducho smutní z toho dôvodu, aký je to človek a čím si prešiel. Stále je to taký pozitívny človek. Včera som ho zastihol a je opäť odhodlaný vrátiť sa čo najrýchlejšie späť," dodal tréner londýnskeho tímu.

Tottenham má dlhý zoznam zranených, ako aj suspendovaných hráčov, medzi ktorými sú aj kľúčové mená ako anglický útočník James Maddison a holandský obranca Micky van de Ven. Postecoglou povedal, že Pape Matar Sarr tiež nie je k dispozícii s problémami so stehenným svalom, ale ponúkol lepšie správy o brazílskom útočníkovi Richarlisonovi.

"Richy je z tých, ktorí chýbali, asi najbližšie k návratu. Snažíme sa ho zapojiť do tréningu, dúfajme, že zajtra, a potom uvidíme, ako na tom bude, pretože očividne toho dosť vynechal. Rehabilitáciu zvládol naozaj výborne a cíti sa dobre, čo je dôležité," vyjadril sa Postecoglou.

Následne sa nechal počuť, že "Spurs" budú musieť byť v januárovom prestupovom období v dôsledku zranení aktívnejší: "Možno budeme nútení, možno nebudeme mať na výber. Určite máme nejaké konkrétne predstavy o tom, čo sa pokúsime urobiť, ale zároveň v závislosti od toho, ako sa veci budú vyvíjať v medziobdobí a ako bude prebiehať rekonvalescencia chlapcov, možno budeme musieť urobiť iný druh rozhodnutia," prezradil.