Liverpool prvýkrát zdolal Nottingham, za Tottenham sa trafil aj Werner. Chelsea remizovala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool prvýkrát zdolal Nottingham, za Tottenham sa trafil aj Werner. Chelsea remizovala
Aktualizované
Liverpool vyhral na pôde Nottinghamu.
Liverpool vyhral na pôde Nottinghamu.Profimedia
V sobotnom programe 27. kola anglickej Premier League vyhrali futbalisti Liverpoolu nad Nottinghamom 1:0. Chelsea si odnáša bod z pôdy Brentfordu, zatiaľ čo Tottenham zdolal Crystal Palace.

Brentford - Chelsea 2:2

Chelsea už deviaty raz po sebe nedokázala udržať čisté konto. Do vedenia ju jedenástym gólom v sezóne poslal Jackson. Mladý obranca Gusto si pripísal už piatu asistenciu, čo je najviac spomedzi hráčov The Blues. Po zmene strán vyrovnal Rasmussen a Wissa skóre otočil.

Aspoň remízu pre favorita zachránil Disasi, pričom Palmer zaknihoval už siedmu prihrávku počas aktuálneho ročníka Premier League.

Everton - West Ham 1:3

Útočník Beto síce v prvom polčase zahodil pokutový kop, avšak po zmene svoje zaváhanie napravil a poslal Everton do vedenia. West Ham však skóre dokázal otočiť. Najskôr vyrovnal Zouma a v nadstavenom čase sa o víťazný gól postaral český záložník Tomáš Souček. Na toho ešte nadviazal Álvarez.

Fulham - Brighton 3:0

Fulham ešte nikdy neprehral zápas Premier League proti Brightonu a toto konštatovanie platí aj naďalej. Skvelú formu má mladý útočník Rodrigo Muniz, ktorý strelil piaty gól v posledných piatich ligových stretnutiach. Navyše iba Stuart Pearce (20), Bryan Mbeumo (20) a Dwight McNeil (16) strelil viac gólov v PL výlučne ľavačkou ako Harry Wilson (12). Slovenský brankár Marek Rodák bol iba na lavičke náhradníkov.

Newcastle - Wolverhampton 3:0

Slovenský brankár Martin Dúbravka nastúpil v základnej zostave a udržal čisté konto. Alexander Isak otvoril skóre 21. gólom v Premier League a spomedzi švédskych hráčov sa dostal na tretie miesto. Pred ním sú už len Freddie Ljungberg (48) a Sebastian Larsson (26). Konečný výsledok pečatil prvým gólom za Newcastle a len druhým na seniorskej úrovni mladý obranca Livramento.

Nottingham - Liverpool 0:1

Liverpool vstupoval do stretnutia s tým, že nikdy v histórii Premier League nedokázal Nottingham poraziť. Na druhej strane, tréner domácich Nuno Espirito Santo prehral všetkých šesť duelov proti The Reds, takže jedno tvrdenie sa muselo po tom stretnutí zmeniť.

Na jediný gól zápasu sa čakalo do deviatej minúty nadstavenia, kedy o historickej výhre pre LFC rozhodol desiatym zásahom v tejto sezóne PL útočník Darwin Núñez. Kloppovci tak majú na prvom mieste štvorbodový náskok pred Manchestrom City, ktorý ale disponuje jedným stretnutím k dobru.

Tottenham - Crystal Palace 3:1

Tottenham herne v prvom polčase dominoval a to napriek tomu, že nestrelil žiadny gól. Obranca Romero a záložník Bissouma však mali za 45 minút viac úspešných prihrávok ako celý tím Crystal Palace a to každý samostatne. Hostia sa však v druhom polčase dostali do vedenia. Eze vsietil už piaty gól spoza šestnástky od začiatku minulej sezóny, čo je najviac v PL.

Spurs každopádne skóre otočili. Werner skóroval prvý raz za tento londýnsky tím od januárového príchodu a zakrátko udrel Romero. Domáci skórovali v 38. stretnutí PL po sebe. Lepší je iba Arsenal (55), ktorý to dokázal od marca 2001 do decembra 2002.

Luton - Aston Villa 2:3

Unai Emery odvádza na lavičke Villans naozaj skvelú robotu. Po 27 zápasoch má so svojím mužstvom na konte 55 bodov. Spoľahnúť sa môže najmä na duo Wakins - Bailey, ktoré vyprodukovalo viac gólov než akákoľvek iná dvojica v Premier League. Najmä prvý menovaný je v obdivuhodnej forme. 

Svedčí o tom štatistika dvadsiatich šiestich zásahov (16+10), do ktorých bol Ollie Watkins zapojený v prebiehajúcom ročníku. Z toho deväť strelil sám na pôde súpera. Podobné číslo dosiahol v sezóne 97/98 v Aston Ville iba Dwight Yorke. Rozhodujúcim a zároveň trojbodovým faktorom bol tentoraz Lucas Digne, ktorý v 89. minúte rozhodol o triumfe hostí.