Sezóna bez trofeje poznačila príjmy. Liverpool oznámil finančnú stratu za minulý ročník

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sezóna bez trofeje poznačila príjmy. Liverpool oznámil finančnú stratu za minulý ročník

Liverpool zverejnil svoje finančné príjmy.
Liverpool zverejnil svoje finančné príjmy.Profimedia
Liverpool dosiahol v minulej sezóne stratu vo výške deväť miliónov libier pred zdanením. Zvýšené komerčné príjmy nedokázali kompenzovať pokles príjmov z médií a zápasov, ukázala vo štvrtok najnovšia účtovná uzávierka klubu.

Celkové príjmy do konca mája 2023 zostali na rovnakej úrovni 594 miliónov libier po neúspešnej sezóne. V nej zverenci Jürgena Kloppa skončili v Premier League na piatom mieste, vypadli z Ligy majstrov aj oboch domácich pohárov. Mzdové náklady aktuálneho ligového lídra sa zvýšili o sedem miliónov libier na 373 a administratívne náklady stúpli o 17 miliónov na 562. Za predchádzajúcich 12 mesiacov dosiahol klub malý zisk 7,5 milióna libier.

Najväčším príjmom Liverpoolu v ročníku 2022/23 bolo 272 miliónov libier, čo je viac o 25 miliónov získaných z príjmov mimo ihriska, ale vypadnutie z LM v osemfinále rok po dosiahnutí finále znamenalo pokles príjmov z médií o 19 miliónov na 242.

Príjmy zo zápasov klesli aj v dôsledku menšieho počtu odohraných domácich duelov v celej minulej sezóne po predchádzajúcom kolotoči, keď klub odohral všetky stretnutia, ktoré boli možné - celkovo 63 súbojov. Vyhral vtedy oba domáce poháre a dostal sa do finále LM.

"Napriek výrazne rastúcim nákladom na futbal, úspech komerčných operácií dokazuje silu našej základnej finančnej pozície, takže môžeme naďalej fungovať udržateľne a zároveň súťažiť na najvyššej úrovni. Tieto finančné výsledky sú len momentom na našej ceste, rastúca globálna príťažlivosť klubu zostáva nemenná," povedal výkonný riaditeľ Andy Hughes.