Lockyera už prepustili z nemocnice, voperovali mu defibrilátor. Luton ďakuje Bournemouthu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lockyera už prepustili z nemocnice, voperovali mu defibrilátor. Luton ďakuje Bournemouthu

Zatiaľ nie je jasné, či sa Lockyer na ihriská ešte vráti.
Zatiaľ nie je jasné, či sa Lockyer na ihriská ešte vráti.Profimedia
Kapitána Lutonu Toma Lockyera (29), ktorý 16. decembra skolaboval počas stretnutia Premier League s Bournemouthom, vo štvrtok prepustili z nemocnice. Lekári mu voperovali defibrilátor, ale zatiaľ nie je isté, či sa bude môcť vrátiť k vrcholovému futbalu.

Lockyer utrpel zástavu srdca v 65. minúte zápasu. Duel bol následne prerušený za stavu 1:1 a bude sa opakovať. Podobné problémy mal obranca aj v májovom play-off druhej najvyššej súťaže, keď tiež skolaboval a následne podstúpil operáciu srdca. K futbalu sa mohol vrátiť v júni 2023.

"Sme vďační, že môžeme oznámiť, že náš kapitán Tom Lockyer teraz začal obdobie rehabilitácie z pohodlia svojho domova. Táto povzbudivá správa nasleduje po úspešnom zákroku, ktorý sa uskutočnil v utorok, keď Tomovi voperovali ICD (implantovateľný kardioverter-defibrilátor), aby zabránil opakovaniu sobotňajšieho incidentu," uvádza sa vo vyhlásení Lutonu, v ktorom ďalej znie:

"Klub, Tom a celá jeho rodina by chceli ešte raz poďakovať všetkým v Bournemouthe, priaznivcom, klubovým funkcionárom, najmä zdravotníckemu personálu a stredopoliarovi Philipovi Billingovi, ktorý sa k nemu dostal na ihrisku ako prvý a privolal pomoc."

Vedenie klubu z Kenilworth Road potvrdilo, že problém, ktorý reprezentant Walesu zažil v strete s Bournemouthom, bol odlišný od toho, ktorý utrpel v máji počas finále play-off o postup do Premier League. 

"Sme hrdí na to, že za kapitána máme práve 'Locksa'. Jeho líderstvo bude od soboty pokračovať a jeho odvaha bude inšpirovať spoluhráčov, kolegov a priaznivcov," dodal nováčik ligy. Luton, ktorý je v tabuľke na 18. mieste, v sobotu hostí šiesty Newcastle United.