Malý krok správnym smerom, vraví Klopp. Aj hráči Chelsea sú len ľudia, ozýva sa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Malý krok správnym smerom, vraví Klopp. Aj hráči Chelsea sú len ľudia, ozýva sa

Vľavo Havertz z Chelsea, vpravo Klopp po záverečnom hvizde.
Vľavo Havertz z Chelsea, vpravo Klopp po záverečnom hvizde.Reuters
Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp (55) uviedol, že utorňajšia remíza 0:0 na pôde Chelsea bola "malým krokom správnym smerom" po minulotýždňovom výprasku 1:4 od Manchestru City a ponúkla nádej pred nedeľňajším zápasom proti vedúcemu Arsenalu.

"Každý úspech sa začína tým, že je druhý tím ťažké poraziť. Musíme byť opäť ťažko poraziteľní," uviedol Klopp po tom, čo jeho značne obmenený tím prežil skorý nápor Chelsea.

"Ak sa proti nám Arsenal nebude vedieť ľahko presadiť, môžeme zápas vyhrať. Ak nie, Arsenal cez nás jednoducho prejde," priznal pred návštevou vo forme hrajúcich Gunners na Anfielde.

Klopp urobil šesť zmien oproti základnej jedenástke, ktorá v sobotu prehrala s Manchestrom City, vrátane troch obrancov, čo podľa jeho slov predstavuje "skutočnú výzvu".

Základná jedenástka Kloppa proti Chelsea.
Základná jedenástka Kloppa proti Chelsea.Flashscore

Po tom, čo jeho zverenci pomohli Chelsea opakovanými stratami lopty na začiatku duelu, pochválil svoj tím za odstránenie problémov.

Chelsea - Liverpool 0:0

"Nie je to ten najpozoruhodnejší, ale je to predsa malý krok správnym smerom," poznamenal s odkazom na hru. Po remíze zostal Liverpool na ôsmej priečke ligovej tabuľky, sedem bodov za Tottenhamom na štvrtom postupovom mieste do Ligy majstrov, keď odohral o stretnutie menej ako Spurs.

Aj oni sú len ľudia

Dočasný tréner Chelsea Bruno Saltor povedal, že aj jeho hráči sú len ľudia, keď sa snažil vysvetliť ich hrozivú gólovú bilanciu v tejto sezóne.

"Áno, vytvorili sme si dostatok šancí na to, aby sme vyhrali zápas, dva góly nám neuznali. Chlapci do toho dali všetko, hrali srdcom a viac od nich nemôžeme chcieť," vysvetľoval Saltor.

Chelsea strelila v tejto sezóne 29 gólov v 29 ligových dueloch. Podľa štatistických metrík Opty len dvakrát v rovnakej fáze sezóny dala menej gólov - v sezóne 1921/22 to bolo 23 a o dva ročníky neskôr 16.

Na otázku, či si dokáže vysvetliť najhorší strelecký rekord Chelsea za posledných 99 rokov, a to aj napriek obrovským výdavkom klubu na nových hráčov, Saltor reagoval, že je to jednoducho vec sebavedomia.

Štatistiky Liverpoolu a Chelsea po vzájomnom zápase.
Štatistiky Liverpoolu a Chelsea po vzájomnom zápase.Flashscore

"Sú to len ľudia a aj oni musia mať sebadôveru. Musíme chlapcom stále pomáhať. Aj oni si prešli mnohými vecami. Je to pre nich ťažká sezóna," pokračoval 42-ročný Španiel.

Chelsea hľadá už tretieho trénera v tomto ročníku po tom, čo americkí majitelia v septembri vyhodili Nemca Thomasa Tuchela a v nedeľu bol Potter odvolaný len po 31 stretnutiach vo funkcii. Blues uviazli v strede tabuľky.

Na otázku, či si myslí, že bude opäť viesť Chelsea, keď bude v sobotu cestovať do Wolverhamptonu - ich posledný zápas pred prvým štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Realu Madrid - Saltor pokrčil plecami.

"Za súčasného stavu očakávam, že pôjdem domov, oddýchnem si a budem sa sústrediť zo dňa na deň," zamyslel sa.