Manchester City je anglickým majstrom. Arsenal prehral na pôde Nottinghamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City je anglickým majstrom. Arsenal prehral na pôde Nottinghamu
Aktualizované
Smutní hráči Arsenalu mali sezónu výborne rozohranú, ale jej finiš nezvládli.
Smutní hráči Arsenalu mali sezónu výborne rozohranú, ale jej finiš nezvládli.Profimedia
Futbalisti Manchestru City obhájili titul v anglickej Premier League. Definitívne o tom rozhodla sobotňajšia prehra druhého Arsenalu Londýn na pôde Nottinghamu Forest 0:1. "Gunners" strácajú na lídra štyri body a majú pred sebou už len jeden duel, City čakajú ešte tri stretnutia.

Tottenham Hotspur - Brentford 1:3 (1:0)

Góly: 8. Kane - 50., 62. Mbeumo, 88. Wissa

Tottenham začal výborne, veď už počas ôsmej minúty priťukol loptu Kulusevski a Harry Kane ju krásnou strelou poslal do rohu brány. Následne však Son zahodil vyložené šance, pri hlavičke Emersona na čiare zachraňoval Mee.

Prišiel druhý polčas a Bryan Mbeumo dvomi gólmi v krátkom slede otočil výsledok. Najskôr technickou strelou zamieril z hranice pokutového územia k žrdi, potom využil kolmicu obrancu Hickeyho. Definitívu dal hosťom Yoane Wissa. Raya ešte skvele vyškriabal loptu po hlavičke Richarlisona do žrde.

Tottenham si skomplikoval cestu do pohárovej Európy, pretože ho na siedmom mieste môže preskočiť Aston Villa. Brentford je deviaty, ale už má 56 bodov, čo je iba o dva menej, ako získal šiesty Brighton.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Bournemouth - Manchester United 0:1 (0:1)

Góly: 9. Casemiro

Najpodstatnejší a aj najkrajší moment zápasu prišiel už na jeho začiatku. Casemiro akrobaticky cez hlavu strelil jediný gól a to hlavne kvôli tomu, že brankári podávali výborné výkony. Hlavne Neto držal Bournemouth od ďalšieho inkasovania, ale v závere de Gea chytil samostatný únik Moorea.

Manchester United má na štvrtom mieste 69 bodov. Rovnaký počet ako tretí Newcastle. To je trojbodový náskok pred piatym Liverpoolom. Na definitívne spečatenie účasti v Lige majstrov potrebujú oba tímy získať bod.

Takto to vyzeralo z pohľadu štatistík.
Takto to vyzeralo z pohľadu štatistík.Flashscore

Fulham - Crystal Palace 2:2 (1:1)

Góly: 45+5., 61. Mitrovič (prvý z pen.) - 35. Édouard, 84. Ward

Fulham ukončí sezónu na skvelom desiatom mieste tabuľky Premier League. Mužstvo, ktoré mnohí pasovali do pozície zostupujúceho celku, predbehlo aj Chelsea. Ani dva zásahy Mitroviča ale nestačili na víťaznú rozlúčku. Napriek tomu budú na Craven Cottage ročník 2022/23 hodnotiť iba pozitívne.

Crystal Palace je jedenáste, no ešte môže klesnúť o dve priečky. Slovenský brankár Marek Rodák bol na domácej strane znova iba na lavičke náhradníkov.

Liverpool - Aston Villa 1:1 (0:1)

Góly: 27. Ramsey - 90. Firmino

Liverpool potreboval vyhrať, aby jeho nádeje na prienik do prvej štvorky ešte žili, ale začal veľmi zle. Konaté fauloval v pokutovom území. Napriek tomu Watkins penaltu zahodil, netrafil bránu. Aston Villa sa však predsa dostala do vedenia. Jacob Ramsey na zadnej žrdi zakončil center Luiza.

Gakpo na začiatku druhého dejstva vyrovnal, jeho presný zásah nakoniec neplatil kvôli ofsajdu. Na záverečné minúty prišiel do hry i Roberto Firmino, ktorý opúšťa klub a toto bol jeho posledný zápas na Anfielde. Práve Brazílčan počas 90. minúty poslal do siete center Salaha.

"The Reds" majú 66 bodov, o tri menej ako Newcastle a Manchester United. Navyše odohrali o jeden zápas viac, takže by ho museli vyhrať a dúfať, že "Red Devils" dvakrát prehrajú. V inom prípade z toho bude len Európska liga.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Wolverhampton Wanderers - Everton 1:1 (1:0)

Góly: 34. Hwang - 90+10. Mina

Wolves už dohrávajú sezónu bez strachu z vypadnutia, čo sa netýka Evertonu. Ten potrebuje každý bod. Jeden dôležitý získal, nakoľko na zásah Hwanga z úvodného dejstva počas desiatej minúty nadstavenia druhého polčasu odpovedal Yerry Mina a udržal "Toffees" tesne nad zónou zostupu.

Leeds aj Leicester ale majú o jedno stretnutie menej a môžu poslať liverpoolský klub do prepadliska. Úplný záver ročníka bude z hľadiska udržania sa medzi elitou neskutočne zaujímavý a vybičovaný.

Nottingham Forest - Arsenal 1:0 (1:0)

Gól: 19. Awoniyi

Nottingham rozhodol v 19. minúte po rýchlom brejku. Gibbs-White získal loptu v strede ihriska, potiahol ju dopredu a prihral do šestnástky Taiwovi Awoniyimu, ktorý tiesnený prehodil brankára. Arsenal mal až 82% držanie lopty a jedenásť striel, len tri smerovali medzi tri žrde a vyrovnať sa mu už nepodarilo.

Manchester City tak získal tretí titul po sebe a deviaty v histórii. Výhra Nottinghamu zároveň znamená, že klub sa definitívne zachránil v najvyššej súťaži.

Manchester City má na čele tabuľky už nedostihnuteľný náskok.
Manchester City má na čele tabuľky už nedostihnuteľný náskok.Flashscore