Manchester City je krôčik od titulu, Arsenal doma nestačil na Brighton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City je krôčik od titulu, Arsenal doma nestačil na Brighton
Aktualizované
Gündogan a Foden sa tešia z tretieho gólu v zápase.
Gündogan a Foden sa tešia z tretieho gólu v zápase.Profimedia
Futbalisti Manchestru City dosiahli jedenásty ligový triumf v rade a priblížili sa k obhajobe titulu. V nedeľnom stretnutí 36. kola anglickej Premier League zvíťazil líder na pôde zachraňujúceho sa Evertonu 3:0. Arsenal navyše doma podľahol Brightonu, takže "Cityzens" môžu oslavovať už o týždeň.

Brentford - West Ham 2:0 (2:0)

Góly: 20. Mbeumo, 43. Wissa

Brentford si chce zaistiť veľmi slušné miesto v prvej desiatke. Po výhre nad West Hamom sa vrátil na deviatu pozíciu. Mbeumo a Wissa rozhodli ešte do polčasu. "Hammers" stále nemajú záchranu istú, avšak šesťbodový náskok pred osemnástym Leedsom im dáva dve kolá pred koncom už solídne nádeje.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Everton - Manchester City 0:3 (0:2)

Góly: 37., 51. Gündoğan, 39. Haaland

Manchester City mal duel pod kontrolou a aj keď sa rozbiehal pomalšie, udrel dvakrát na konci prvého polčasu. Najskôr Ilkay Gündoğan skrotil stehnom center Mahreza a v ťažkej pozícii loptu chrbtom k bráne poslal nádherne do siete.

Vzápätí práve nemecký stredopoliar centroval do päťky, kde najvyššie vyskočil Erling Haaland a hlavou strelil svoj 36. gól sezóny Premier League. Po faule Garnera na Fodena pred pokutovým územím uzavrel konečné skóre parádnym pokusom z priameho kopu práve Gündoğan.

"Cityzens" majú na čele tabuľky pred Arsenalom náskok štyroch bodov, pričom odohrali o jeden zápas viac. Ak o týždeň porazia Chelsea, môžu doma oslavovať titul. Everton je na sedemnástom mieste, v pondelok ho môže preskočiť Leicester.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Arsenal - Brighton 0:3 (0:1)

Góly: 51. Enciso, 86. Undav, 90+6. Estupiñán

Nádeje Arsenalu na majstrovský titul takmer definitívne zhasli, pretože "Gunners" doma podľahli Brightonu, čo znamená, že na prvý Manchester City strácajú štyri body a majú už len dva zápasy. Navyše odohrali o jeden viac ako zverenci trénera Guardiolu.

Hostia sa dostali do vedenia na začiatku druhého polčasu zásluhou mladého Julia Encisa, ktorý bol nepokrytý na hranici päťky a zblízka otvoril skóre. Arsenal išiel za vyrovnaním, avšak jeho možnosti sa neujali. Nelson v dobrej pozícii minul. V závere pridal poistku Deniz Undav a dokonca ešte aj Pervis Estupiňán. Ten hral skvelý duel.

Brighton po výhre preskočil na šiestom mieste Tottenham a Európsku ligu má vo vlastných rukách, nakoľko odohral menej stretnutí ako tímy okolo neho. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore