Manchester City zdolal Leicester, Haaland vyrovnal rekord Salaha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City zdolal Leicester, Haaland vyrovnal rekord Salaha
Aktualizované
Brighton získal tri body na pôde Chelsea.
Brighton získal tri body na pôde Chelsea.Profimedia
Futbalisti Aston Villy vyhrali v zápase 31. kola anglickej Premier League na domácej pôde proti Newcastle hladko 3:0. Výrazne v negatívnom zmysle slova znova prekvapila Chelsea, ktorá nestačil na Brighton. Prehral aj Tottenham, pred vlastnými fanúšikmi ho porazil Bournemouth.

Aston Villa - Newcastle United 3:0 (1:0)

Góly: 64., 83. Watkins, 11. Ramsey

V súboji dvoch tímov s dobrou formou z toho bola jasná výhra Aston Villy, ktorá vyhrala posledných päť zápasov a z uplynulých ôsmich iba raz remizovala, vo zvyšku získala tri bod. Pri všetkom podstatnom bol útočník Watkins. Ten najskôr asistoval na zásah Ramseyho a náledne sa dvakrát presadil sám.

Chelsea - Brighton 1:2 (1:1)

Góly: 14. Gallagher - 42. Welbeck, 70. Enciso

Chelsea pokračuje vo svojej mizéri, nevyhrali v piatich ligových dueloch po sebe. Proti Brightonu síce viedla, lenže na zásah Gallaghera odpovedal Welbeck a rozhodol mladý Enciso. "The Blues" ostávajú na jedenástom mieste, hostia majú na siedmej pozícii 49 bodov.

Everton - Fulham 1:3 (1:1)

Góly: 35. McNeil - 22. Reed, 51. Wilson, 68. James

Everton má na sedemnástom mieste 27 bodov, takže v boji o záchranu si nepomohol. Doma nestačil na Fulham, ktorý bodoval prvýkrát po štyroch prehrách. Na gól Reeda síce ešte odpovedal McNeil, ale po zásahu WIlsona pridal poistku proti svojmu kmeňovému tímu James. "Chalupári" sú naďalej na desiatej priečke pred Chelsea.

Southampton - Crystal Palace 0:2 (0:0)

Góly: 54., 68. Eze

Posledný Southampton vyhral naposledy začiatkom marca, pretože je čoraz viac pravdepodobné, že so súčasnými 23 bodmi sa neudrží medzi elitou. Ďalšia prehra prišla doma. Tri body Crystal Palace režíroval dvojgólový Eze.

Wolves - Brentford 2:0 (1:0)

Góly: 27. D. Costa, 69. Hwang

Tottenham - Bournemouth 2:3 (1:1)

Góly: 14. Son, 88. Danjuma - 38. Viña, 51. Solanke, 90+5. Ouattara

Nováčik favorita poriadne prekvapil a získal u neho všetky tri body. Son otvoril skóre, avšak po chybe Porra vyrovnal Viňa a Solanke otočil výsledok. Zdalo sa, že prvý ligový zásah Danjumu zachráni pre Tottenham aspoň bod, lenže Ouattara sa stal hrdinom Bournemouthu počas nadstaveného času.

Manchester City - Leicester City 3:1 (3:0)

Góly: 13. a 25. Haaland (prvý z pen), 5. Stones - 75. Iheanacho

Futbalisti Manchestru City znížili náskok Arsenalu na čele anglickej Premier League na tri body. Dvoma gólmi sa blysol nórsky kanonier Erling Haaland a s 32 zásahmi v sezóne vyrovnal ligový rekord Mohameda Salaha z ročníka 2017/18.Haaland skóroval proti Leicesteru v 13. (z penalty) a 25. minúte a zvýšil náskok favorita už na 3:0. Úvodný gól zaznamenal po necelých piatich minútach John Stones. Kouč Pep Guardiola stiahol Haalanda z ihriska v prestávke.

Rekordný zápis Salaha z FC Liverpool (v 38-kolovom formáte súťaže) bude môcť prekonať v nasledujúcich ôsmich kolách. Nór v tejto sezóne nastrieľal už 47 gólov vo všetkých súťažiach. Za Leicester, ktorý prvýkrát vidol kouč Dean Smith, v druhom polčase už iba znížil Kelechi Iheanacho. City vyhrali desiaty súťažný duel v sérii a šiesty za sebou v Premier League. Absolútny strelecký rekord anglickej najvyššej súťaže držia Andrew Cole a Alan Shearer s 34 gólmi v čase, keď sa hralo ešte 42 kôl v jednom ročníku.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore