Misia splnená, ale práca dokončená nie je. Ten Hag proti Fulhamu nechce nič vypustiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Misia splnená, ale práca dokončená nie je. Ten Hag proti Fulhamu nechce nič vypustiť
Erik ten Hag ďakuje fanúšikom po súboji s Chelsea.
Erik ten Hag ďakuje fanúšikom po súboji s Chelsea.Profimedia
Manchester United síce splnil hlavný cieľ sezóny, keď si po ročnej absencii zabezpečil návrat do Ligy majstrov, ale manažér Erik ten Hag (52) dal jasne najavo, že jeho tím má ešte nedokončenú prácu.

United, ktorí sa snažia získať domáce double, sa 3. júna stretnú vo finále FA Cupu na londýnskom Wembley s rivalom a ligovým majstrom z Manchestru City.

"Budúci týždeň bude veľký a my urobíme všetko, čo je v našich silách. Musíme sa dobre pripraviť a dať si čo najväčšiu šancu na zisk pohára," povedal ten Hag vo štvrtok pre Sky Sports.

Manchester United - Chelsea 4:1

United získali Carabao Cup vo februári v súvislosti s rečami, že tím by mohol získať tri trofeje. Nekonzistentné výsledky znamenali, že nikdy neboli v skutočnom boji o titul v Premier League, ktorý minulý víkend získali City. Tí teraz dúfajú, že sa im podarí napodobniť treble United z roku 1999, keď získali primáty v Premier League, Lige majstrov a FA Cupe.

"Stále nie sme tam, kde by sme chceli byť, ale sme späť v Lige majstrov. Myslím si, že to bol naozaj dôležitý krok," uviedol ten Hag. Na otázku, ako zladí nedeľňajšie posledný duel Premier League proti Fulhamu s výhľadom udržania zdravia hráčov na súboj FA Cupu so City, odpovedal, že sa nepozerá ďalej ako za tento víkend.

"Stále môžeme byť tretí v lige. Dôležité je udržať si koncentráciu, rovnako ako neprivodiť si zranenia, ale tiež získať domáci rekord. Bude to dôležitý zápas, chceme ho vyhrať," podotkol Holanďan.

Manchester United - Fulham, nedeľa 17:30

United delí jedna výhra od vyrovnania rekordu v počte domácich víťazstiev vo všetkých súťažiach. Ich rekord (27) bol stanovený v sezóne 2002/2003. Na otázku, ako sa cíti na konci svojej prvej sezóny v United, ten Hag reagoval.

"Cítim sa tu dobre. Pamätám si, že po druhom zápase (prehra 0:4 v Brentforde) to bolo ťažké. Vybudovali sme však tím s dobrým duchom, výborne pracujeme na tréningoch a dosahujeme výsledky."

Manažér Red Devils bol spokojný s charakterom, ktorý jeho zverenci ukázali vo štvrtok.

"Chceli sme vyhrať. Ukázali sme víťazný postoj. Chelsea má vynikajúcich hráčov, ale v protiútokoch sme boli naozaj dobrí, naozaj nebezpeční. Strelili sme štyri góly. Mali sme ich streliť viac, ale aj oni mohli skórovať," dodal.