Musíme veriť procesu, toto je len začiatok, vraví Pochettino po prehre Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Musíme veriť procesu, toto je len začiatok, vraví Pochettino po prehre Chelsea

Chelsea v novej sezóne Premier League ešte nevyhrala
Chelsea v novej sezóne Premier League ešte nevyhralaReuters
Mauricio Pochettino (51) vyzval fanúšikov Chelsea, aby verili procesu po tom, čo jeho tím v nedeľu v Premier League podľahol West Hamu United.

Bývalý manažér Tottenhamu Hotspur a Paríža St-Germain prijal na Stamford Bridge veľkú výzvu a pokúša sa vytvoriť novú identitu pre draho poskladaný tím.

Od jeho príchodu v lete bolo podpísaných osem zmlúv s hráčmi za približne 325 miliónov libier. Chelsea sa snaží znovu objaviť svoju tvár, v minulej sezóne skončila na 12. mieste.

Jedna z najviac skloňovaných posíl Moisés Caicedo, ktorý prišiel z Brightonu za 115 miliónov libier, dostal priestor na debut z lavičky, ale jeho vplyv skôr ukončil nádej "Blues". Unáhlený zákrok Ekvádorčana v pokutovom území na Emersona dal Paquetovi príležitosť spečatiť z penalty všetky body pre West Ham.

Chelsea vyhrala len jeden z posledných 14 zápasov Premier League a prehrala už štyri londýnske derby v rade, ale Pochettino sa určite nechystá začať panikáriť.

"Taký je futbal. Tímy ako my potrebujú získať správnu rovnováhu. Myslím si, že dnes sme nezvládli niekoľko akcií a inkasovali sme. Celkovo je to typ zápasu, ktorý sa ťažko vysvetľuje. Mali ste držanie lopty, tvorili ste a možno ste boli lepším mužstvom, ale nakoniec ste prehrali," vravel Argentínčan.

Štatistiky duelu v Londýne
Štatistiky duelu v LondýneFlashscore

Chelsea mala 76 % držanie lopty, 17 streleckých pokusov a 706 prihrávok v porovnaní s 225 z produkcie West Hamu. Okrem presného zásahu v podaní Carneyho Chukwuemeku však nemali čo ukázať, pričom Enzo Fernández krátko pred prestávkou nepremenil pokutový kop.

Pochettino si po prehre podáva ruku s rozhodcami
Pochettino si po prehre podáva ruku s rozhodcamiReuters

"Sme sklamaní, ale toto je len začiatok. Musíme veriť procesu. Myslím si, že budeme silnejší a určite konkurencieschopní," zhodnotil Pochettino.

Pre "Hammers" to bolo veľmi povzbudivé popoludnie a výsledok, ktorý naznačuje, že sa môžu vyhnúť sezóne strávenej pozeraním sa cez plece na zostupové miesta, ako to bolo naposledy.

James Ward-Prowse sa hneď pri svojom debute ukázal v dobrom svetle, keď pripravil úvodné dva góly pre Nayefa Aguerda a Michaila Antonia, a aj po Maročanovom vylúčení v polovici druhého polčasu sa prejavila odolnosť West Hamu.

"Držali sme sa, boli sme odhodlaní. Aj v desiatich mužoch sme dali ďalší gól. Robili sme základné veci dobre a získali tri body," povedal manažér David Moyes.