Najhorší výkon v sezóne, takto na čele nebudeme, hodnotil Arteta prehru proti Fulhamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najhorší výkon v sezóne, takto na čele nebudeme, hodnotil Arteta prehru proti Fulhamu
Manažér Arsenalu Mikel Arteta.
Manažér Arsenalu Mikel Arteta.Profimedia
Tréner Mikel Arteta (41) vyhlásil, že jeho Arsenal predviedol v nedeľu na pôde Fulhamu najhorší výkon v sezóne. Favorit prehral v ligovom derby 1:2, nevyužil šancu posunúť sa na čelo neúplnej tabuľky a predĺžil šnúru bez víťazstva na tri zápasy. "Gunners" navyše ukončili sériu vzájomných duelov s Fulhamom bez prehry, na súpera predtým naposledy nestačili v januári 2012.

Do vedenia poslal hostí už v piatej minúte Saka, ešte do prestávky však vyrovnal Jimenez. Po presnom zásahu jamajského stredopoliara DeCordovu-Reida zvýšili hostia aktivitu a boli aj viac na lopte. Ich súper však dokázal hroziť z brejkov a aspoň vyrovnať sa favoritovi nepodarilo. Arsenal tak vyhral len jeden z predošlých piatich zápasov a stráca dva body na vedúci Liverpool, ktorý má duel k dobru.

Artetov tím prehral tento mesiac na pôde Aston Villy (0:1) i s West Hamom (0:2), no kouč označil nedeľňajší zápas za najhorší z hľadiska výkonu. "Neboli sme dosť dobrí. Predtým sme prehrali zápas, ktorý sme si zaslúžili určite vyhrať, dnes sme sa nepriblížili na tú úroveň. Musíme to vytesniť, pretože to bol najhorší výkon v sezóne," citovala 41-ročného kormidelníka agentúra AFP.

Tímu chýbajú podľa odborníkov hrotoví útočníci a v ôsmich decembrových dueloch mal iba raz čistý štít. Arteta napriek tomu neplánuje počas januárového prestupového okna preskupiť rady vo svojom tíme. Hráčov však varoval, že takýmito výkonmi nebudú môcť bojovať o titul: "Ak budeme hrať tak ako v predošlých 19 zápasoch, budeme vpredu. Ak zopakujeme tento výkon, nebudeme tam ani zďaleka. Dnešok bol naozaj náročný," tvrdí.

Trojbodový skalp bol naopak veľmi cenný pre Fulham, ktorý ťahal šnúru troch ligových prehier bez streleného gólu. Tím, v ktorom pôsobí aj slovenský brankár Marek Rodák, neskóroval tri týždne a prehral na pôde Newcastlu (0:3), s nováčikom z Burnley (0:2) a na trávniku Bournemouthu (0:3).

Vzpruhu priniesol návrat Jimeneza, ktorý bol suspendovaný po červenej karte v Newcastli. "Toto je určite najlepší spôsob, ako ukončiť rok 2023. Mali sme ambíciu ísť hore a reagovať na predošlé dva zápasy. Naozaj verím, že si to zaslúžime, bolo to tak celý zápas," zhodnotil tréner domácich Marco Silva.

Jeho tím je v tabuľke na trinástom mieste o bod za Bournemouthom, ktorý má duel k dobru. Najbližšie ho čaká piatkový zápas tretieho kola FA Cupu proti druholigovému Rotherhamu. Arsenal sa stretne v tej istej fáze o dva dni neskôr s Liverpoolom.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore