Arsenal padol na Craven Cottage, Tottenham uzavrel rok víťazstvom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal padol na Craven Cottage, Tottenham uzavrel rok víťazstvom
Arteta si záver roka predstavoval inak.
Arteta si záver roka predstavoval inak.Profimedia
Futbalistom Arsenalu nevyšiel duel 20. kola Premier League na pôde Fulhamu a nezískali ani bod. Odlišná nálada panuje v tábore ich rivala Tottenhamu, ktorý porazil Bournemouth.

Fulham - Arsenal 2:1

V základnej zostave hostí sa objavili aj Jakub Kiwior a Eddie Nketiah, o ktorých budúcnosti v klube sa hojne špekuluje. Druhý menovaný sa na hrote útoku trápil a svojho prvého ligového gólu vonku presne po roku sa nedočkal. Stretnutie sa pre "Gunners" vyvíjalo výborne, už po piatich minútach otvoril skóre Bukayo Saka. V londýnskych derby Premier League zaznamenal už 10 gólov, čo je druhý najvyšší počet spomedzi všetkých hráčov pred dovŕšením 23 rokov, pred ním je len Harry Kane (15).

Tesne pred polhodinou hry vyrovnal Raúl Jiménez, ktorý sa vrátil po trojzápasovom treste. Po zmene strán rozhodol o triumfe outsidera Bobby De Cordova-Reid. Arsenal čaká na ligový triumf už tri zápasy, navyše v posledných šiestich dueloch Premier League inkasoval až štyri góly po rohových kopoch, pričom v prvých 14 stretnutiach tejto sezóny inkasoval týmto spôsobom len jedenkrát.

Fulham ovládol zápas Premier League, v ktorom v akejkoľvek fáze prehrával, prvýkrát od októbra 2022, čím ukončil 26-zápasovú sériu. Arsenal ťahal po strelení úvodného zásahu za kratší koniec po prvýkrát od Nového roka 2022, keď hral s Manchestrom City.

Tottenham - Bournemouth 3:1

Gólový účet otvoril v úvodnej desaťminútovke Pape Matar Sarr. Talentovaný stredopoliar však nedohral ani prvý polčas, pretože musel pre zranenie striedať a zrejme neodcestuje na Africký pohár národov, na ktorom mal reprezentovať Senegal. Vedenie zvýšil Son, ktorý je v tabuľke produktivity celej ligy na treťom mieste s 12 gólmi a 5 asistenciami. "Kohúti" strácajú na 4. Arsenal už len bod.