Sklamanie a zbytočná porážka, penil ten Hag po prehre s Nottinghamom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sklamanie a zbytočná porážka, penil ten Hag po prehre s Nottinghamom

Ten Hag rozhodne má o čom premýšľať.
Ten Hag rozhodne má o čom premýšľať.AFP
Tréner Manchestru United Erik ten Hag (53) neskrýval sklamanie po sobotňajšej prehre 1:2 na pôde Nottinghamu Forest, ktorá odsúdila trápiaci sa klub na najhorší štart do sezóny od roku 1930.

Kouč hovoril o nedostatku energie a motivácie svojich zverencov počas katastrofálneho prvého polčasu, v ktorom sa zmohli len na jednu strelu. Po prestávke to bolo pre United ešte horšie, keď Nicolás Domínguez poslal bojujúci Forest do vedenia.

Marcus Rashford síce vyrovnal len svojím tretím gólom v tejto sezóne, ale Morgan Gibbs-White neskorým zásahom pripravil "Red Devils" štvrtú prehru v posledných šiestich zápasoch vo všetkých súťažiach.

"Je to sklamanie, prehra bola zbytočná. V prvom polčase sme neboli dostatočne energickí. Mali sme do toho dať viac. V druhom sme boli lepší. V prvom dejstve sme si mali vytvoriť nejaké momenty a nestalo sa tak. Vieme, že tieto výsledky sú pod našimi štandardmi. Hráči s tým nie sú spokojní, musíme sa zlepšiť," prízvukoval ten Hag.

United, ktorí strácajú deväť bodov na prvú štvorku, prehrali deväť z úvodných 20 ligových zápasov prvýkrát od ročníka 1989/90. V tejto sezóne je to už 14 prehier vo všetkých súťažiach, naposledy ťahali za kratší koniec viackrát v období 1930/31.

Rok 2023 ukončili s 21 prehrami vo všetkých súťažiach, čo je neželané číslo, ktoré vo svojej slávnej histórii prekonali len trikrát.

Keď novinári požiadali ten Haga o vysvetlenie katastrofálnej formy svojho tímu, hovoril o absenciách, ktoré káder sužujú: "Zranenia, tie nás brzdia najviac. V januári sa nám vráti veľa hráčov, takže potom môže byť naša úroveň vyššia," povedal.

"Museli sme opäť meniť zostavu. To rozhodne nepomáha, nepodporuje rutinu tímu a vysvetľuje to, prečo sme takí nekonzistentní. Vzadu sme skúšali deväť rôznych kombinácií. Na tom tiež nezáleží, fanúšikovia to nechcú počuť, túžia nás vidieť vyhrávať a to im musíme naservírovať."

Prvá prehra United s Forest od roku 1994 nastala pred očami Davea Brailsforda, ktorý pôsobí ako šéf športového oddelenia pre nových investorov klubu INEOS. Ide o pravú ruku miliardára Jima Ratcliffa, ktorý povedenie futbalové operácie tímu z Old Trafford.

Na otázku, čo si podľa neho Brailsford vezme z nešťastného výkonu United, ten Hag spomenul absenciu chorého zakončovateľa Rasmusa Hojlunda, ktorý v predchádzajúcom zápase proti Aston Ville strelil víťazný gól.

"Určite uvidí, že máme svoje problémy. Chceli sme nadviazať na posledný výsledok, ale museli sme vymeniť útočníka," povedal holandský stratég, ktorého možno čaká boj o udržanie si svojej funkcie.

Bývalý šéf Ajaxu je však naďalej presvedčený, že dokáže zvrátiť situáciu v klube, ktorý sa nebezpečne vychyľuje z kurzu: "Stane sa to. O tom niet pochýb," povedal.