Najlepší tínedžeri v Premier League: Kto by sa mal čoskoro zaradiť medzi hviezdy?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepší tínedžeri v Premier League: Kto by sa mal čoskoro zaradiť medzi hviezdy?
Lewis (v strede) a Koleosho (vľavo) sa stretli v zápase 1. kola Premier League.
Lewis (v strede) a Koleosho (vľavo) sa stretli v zápase 1. kola Premier League.Profimedia
Nová sezóna Premier League prináša aj možnosť sledovať rozvoj mladých futbalistov, ktorí majú obrovský potenciál a všetko pred sebou. Na koho by ste sa podľa Flashscore Správy mali zamerať?

Alejandro Garnacho

Argentínsky krídelník je už plnohodnotným hráčom Manchestru United, pričom nadchádzajúca sezóna mu môže priniesť aj trvalú pozíciu v základnej zostave. Strieľa góly, prihráva a na krídle je nesmierne nebezpečný. Aj keď sa spomínal jeho odchod z Old Traffordu, tak ostal a môže budovať svoj odkaz. Má potenciál byť jedným z najlepších na svete.

Kobbie Mainoo

Zostávame v červenej časti Manchestru. Defenzívny záložník oslávil dospelosť v apríli 2023, svoj debut v Premier League si odbil dva mesiace predtým. Manažér Erik ten Hag s ním počíta na rovnakú pozíciu ako s Casemirom, lenže plány Angličanovi zahatilo zranenie z prípravy. Do hry by sa mal naplno vrátiť v októbri.

Evan Ferguson

Írsky útočník je ďalším príkladom skvelej práce skautingu Brightonu. Už ako 18-ročný strieľa dôležité góly, počas predošlého ročníka ich zaznamenal sedem. Zaujímali sa o neho veľkokluby na čele s Manchestrom United, avšak stále miesto v zostave "čajok" mu môže v rozvoji len a len pomôcť.

Rico Lewis

Stále iba 18-ročný krajný obranca je pod vedením Pepa Guardiolu využívaný čoraz viac a po novom dokonca aj na pozícii defenzívneho záložníka. V minulej sezóne nastúpil na 23 stretnutí vo všetkých súťažiach, aj preto sa je plnohodnotným víťazom treble. 

Julio Enciso

Už počas predošlého ročníka zaknihoval dvadsať štartov v Premier League, strelil v nich štyri zásahy. V novom ročníku by mal dostávať ešte viac príležitostí. Brighton ho čoskoro isto veľmi zaujímavo speňaží. Útočník či krídelník strelil aj najkrajší gól sezóny 2022/23.

Luca Koleosho

Narodil sa v USA, ale reprezentovať môže aj Kanadu, Nigériu či Taliansko. "Javorový list" ho už trikrát povolal do seniorského tímu, stále zaň nenastúpil. Za USA si zahral v kategórii U15, počas leta bol súčasťou talianskeho tímu na európskom šampionáte do 19 rokov. Od roku 2016 vyrastal v Španielsku, posledné tri roky bol súčasťou Espanyolu. V lete ho Burnley kúpilo za zhruba tri milióny eur. V základe hral hneď v prvom kole proti City.

Lesley Ugochukwu

Stredný alebo defenzívny stredopoliar prišiel do Chelsea za takmer 30 miliónov z Rennes, kde už ako 18-ročný pravidelne nastupoval za "áčko" a debutoval už vo veku 17 rokov. Ideálne sa hodí do mladého tímu "The Blues", v ktorom majú prakticky všetci hráči pred sebou žiarivú budúcnosť.

Roméo Lavia

Na rovnakú pozíciu však Chelsea získala Belgičana zo Southamptonu, zaplatila prakticky raz toľko ako za Ugochukwuho. Laviu chcel dlho Liverpool, nakoniec napodobnil Caiceda. Šikovný stredopoliar pritom pred rokom opustil Manchester City za 12 miliónov.

Andrey Santos

Ďalší stredopoliar prišiel do Chelsea už v januári, jar ešte odohral na hosťovaní v materskom tíme Vasco de Gama, kde si aj spravil meno. Ako kapitán a líder doviedol Brazíliu k víťazstvu na Copa América U20. Tento rok už debutoval v seniorskom národnom tíme "kanárikov".

Matheus França

Brazílsky ofenzívny záložník prišiel do Crystal Palace za 20 miliónov eur z Flamenga, kde počas mládežníckych časov hrával aj s Viníciusom. Momentálne je piatym najdrahším hráčom histórie klubu, s bonusmi môže byť tretí. V Londýne podpísal päťročný kontrakt.

Youssef Chermiti

Portugalský stredný útočník sa narodil na Azoroch, ale má tuniského otca a mamu z Kapverd. Jeho bratranec Amine dokonca reprezentuje africkú krajinu. Chermiti sa v roku 2016 dostal do prestížnej akadémie Sportingu, ako 16-ročný podpísal zmluvu s "áčkom". Everton ho kúpil za necelých 15 miliónov eur.

Stefan Bajcetic

Svet ho spoznal koncom decembra, keď vsietil gól do siete Aston Villy. Vo veku 18 rokov a sa stal 65 dní tretím najmladším strelcom v histórii Liverpoolu v Premier League a tiež druhým najmladším Španielom, ktorý skóroval v súťaži, hneď za Fabregasom. V marci sa zranil, ale jeho vývoj by mal napredovať počas nového ročníka.

Ashley Phillips

Tottenham myslí aj na budúcnosť, a tak z Blackburnu kúpil mladého vysoko ceneného stopéra, ktorý len nedávno oslávil 18. narodeniny. Počas minulého ročníka odohral osem stretnutí v Championship a bol vyhlásený za najlepšieho mladého odchovanca sezóny.