Opora v ťažkých časoch. Newcastle stojí za Tonalim aj napriek stávkovej kauze

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Opora v ťažkých časoch. Newcastle stojí za Tonalim aj napriek stávkovej kauze

Tonaliho zrejme neminie dištanc.
Tonaliho zrejme neminie dištanc.Profimedia
Anglický futbalový tréner Eddie Howe (45) z Newcastlu tvrdí, že Sandro Tonali (23) má v klube budúcnosť aj napriek jeho súčasnej kauze. Taliansky reprezentant momentálne čaká na výsledok vyšetrovania údajného nelegálneho stávkovania, do ktorého je zapletený.

Tonali zrejme v sobotu proti Crystal Palace odohrá svoj posledný zápas v prebiehajúcej sezóne Premier League. Talianska futbalová federácia (FIGC) by mala o jeho suspendácii pre nelegálne stávkovanie rozhodnúť do konca budúceho týždňa.

"Budeme ho podporovať, pretože ho vnímame ako súčasť tímu na mnoho rokov dopredu. Sme mu dlhodobo zaviazaní. V jeho živote nastali zmeny - prišiel z Talianska do Anglicka. To je dosť ťažké na to, aby sa s tým vyrovnal a teraz prežíva túto situáciu. Ako futbalový klub ho ochránime, pokúsime sa mu dať lásku a podporu, ktorú potrebuje, aby našiel riešenie na svoje problémy," vyjadril sa Howe.

Dvadsaťtriročný stredopoliar sa polícii priznal, že v čase, keď pôsobil v AC Miláno, stavil na výhry svojho vtedajšieho klubu. Podľa informácií denníka La Gazzetta dello Sport by mala byť dĺžka jeho trestu známa pred zápasom Ligy majstrov medzi Newcastlom a Borussiou Dortmund (25. októbra).

FIGC už udelila zákaz činnosti na sedem mesiacov stredopoliarovi Nicolòvi Fagiolimu z Juventusu, ktorý sa taktiež do kauzy zaplietol. Turínska prokuratúra čoskoro vypočuje aj Nicola Zaniola. Útočník Aston Villy však trvá na tom, že nikdy nestávkoval na futbal, ale hral iba poker a blackjack.

Do stávkového škandálu v talianskom futbale má byť zapletená viac ako desiatka hráčov Serie A. Ako prvých polícia začala vyšetrovať Tonaliho a Zaniola, ktorí v uplynulom asociačnom termíne museli pre kauzu opustiť kemp talianskej reprezentácie. Tá sa pripravovala na dva zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Malte (4:0) a Anglicku (1:3).