Sedemmesačný zákaz činnosti, Juventus stojí za Fagiolim: Poskytneme mu potrebnú podporu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sedemmesačný zákaz činnosti, Juventus stojí za Fagiolim: Poskytneme mu potrebnú podporu

Fagioliho čaká nútená pauza.
Fagioliho čaká nútená pauza.Profimedia
Juventus poskytne plnú podporu Nicolóvi Fagiolimu (22) po tom, čo Talianska futbalová federácia potvrdila, že hráčovi začal plynúť sedemmesačný zákaz činnosti za porušenie pravidiel o stávkovaní na zápasy, uviedol vo štvrtok klub Serie A.

FIGC oznámila trest v utorok a o dva dni neskôr potvrdila, že jeho suspendácia sa začína 19. októbra, čo znamená, že hráč by sa mohol vrátiť do konca sezóny. Takisto bolo potvrdené, že Fagioli podstúpi terapiu trvajúcu najmenej šesť mesiacov a minimálne 10 verejných stretnutí v období piatich mesiacov.

"Klub vzal na vedomie oficiálnu tlačovú správu FIGC č. 177/AA a potvrdzuje svoju plnú podporu Nicolóvi Fagiolimu na jeho ceste. Hráčovi poskytneme potrebnú podporu pri plnení naznačeného terapeutického plánu a budeme spolupracovať s federáciou na načrtnutí plánovaných stretnutí," uvádza sa vo vyhlásení Juventusu.

Turínčania uviedli, že sú presvedčení o úspešnom návrate futbalistu po odpykaní zákazu činnosti s podporou klubu, spoluhráčov, rodiny a odborníkov, ktorí mu budú pomáhať. Newcastle United v stredu potvrdil, že v súvislosti so stávkovaním je vyšetrovaný aj stredopoliar Sandro Tonali.

Medzitým AS Rím uviedol, že správy o údajnom zapojení stredopoliara Nicolu Zalewského a útočníka Stephana El Shaarawyho do vyšetrovania stávok poškodili povesť hráčov. "Klub plne dôveruje Nicolovi a Stephanovi, keď tvrdia, že s touto záležitosťou nemajú nič spoločné," vyjadrili sa Rimania vo svojom vyhlásení.