Fagioli prijal dohodu o vine a treste. Bez futbalu bude po stávkovaní sedem mesiacov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fagioli prijal dohodu o vine a treste. Bez futbalu bude po stávkovaní sedem mesiacov

Fagioli stihne prinajlepšom posledné zápasy z aktuálnej sezóny.
Fagioli stihne prinajlepšom posledné zápasy z aktuálnej sezóny.Profimedia
Taliansky stredopoliar Juventusu Turín Nicolò Fagioli (22) prijal dohodu o vine a treste v rámci stávkarského škandálu, ktorý otriasol talianskym futbalom. Obdržal trest na 12 mesiacov, z toho päť bude určených na liečenie závislosti.

Nicolò Fagioli si zvolil dohodu o priznaní viny za stávkovanie na internete. Znamená to, že v aktuálnej sezóne si pravdepodobne už nezahrá, na druhej strane svojím rozhodnutím odvrátil možnosť maximálneho trestu. Takto bude bez futbalu "len" sedem mesiacov.

"Hráč Juventusu bude potrestaný 12-mesačným zákazom činnosti, z ktorého päť bude nahradených alternatívnymi činnosťami, a pokutou 12 500 eur za porušenie článku č. 24 CGS, ktorý zakazuje stávkovanie na futbalových podujatiach organizovaných FIGC (Talianskou futbalovou federáciou), UEFA a FIFA," informuje agentúra ANSA. 

Znížený trest je spojený s liečením závislosti. Fagiolimu vyšli v ústrety aj vzhľadom na úplnú spoluprácu od počiatočných fáz aféry a jeho snahu ukončiť svoju závislosť v posledných mesiacoch. 

Podľa Sky Sports príde potvrdenie od prokuratúry v najbližších hodinách. Ak by prišlo v utorok večer, Fagioli by teoreticky mohol nastúpiť v máji na posledné dva ligové zápasy v Serii A.

Dvadsaťdvaročný záložník sa bude musieť zúčastniť na terapeutickom pláne trvajúcom najmenej šesť mesiacov. Súčasťou je cyklus najmenej desiatich verejných stretnutí, ktoré sa uskutočnia v priebehu piatich mesiacov v amatérskych športových združeniach, miestnych federálnych centrách či centrách pre liečbu závislosti od hazardných hier.

Federálna prokuratúra bude kontrolovať dodržiavanie týchto pokynov. V prípade ich porušenia prijme opatrenia s vypovedaním dohody a pokračovaním disciplinárneho konania pred súdnymi orgánmi športovej justície.