Juventus prišiel o kapitána. Danilo sa zranil, zrejme ho čaká dlhá pauza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus prišiel o kapitána. Danilo sa zranil, zrejme ho čaká dlhá pauza

Danilo je dirigentom obrany Juventusu.
Danilo je dirigentom obrany Juventusu.Profimedia
V Turíne nebudú na práve prebiehajúcu reprezentačnú prestávku spomínať v najlepšom. Počas kvalifikačného zápasu medzi Brazíliou a Venezuelou totiž ihrisko predčasne opustil kapitán "starej dámy" Danilo (32), čo znamená, že klub má momentálne k dispozícii len troch zdravých obrancov.

Brazílsky futbalista odišiel do šatne v 42. minúte. Dôvodom bol svalový problém. "Poznám svoje telo. Hneď na to, ako sa to stalo, som vedel, že som sa zranil. Proti Uruguaju hrať nebudem," prezradil médiám bezprostredne po stretnutí.

Podľa portálu Tuttojuve však v klube panuje obava o jeho zdravotný stav, ktorý by ho mohol z akcie vyradiť na niekoľko mesiacov. Tréner Massimiliano Allegri sa vraj v prípade dlhodobého zranenia Danila chystá dať šancu len 18-ročnému Deanovi Huijsenovi z rezervy. 

Juventus totiž trápia obrovské problémy s kádrom. Stredopoliar Paul Pogba mal pozitívnu vzorku na zakázané látky, ďalší stredový hráč Nicolo Fagioli je namočený v škandále so stávkovaním, pričom sa špekuluje o ďalšom hráčovi "Bianconeri". Mimo hry sú ofenzívne opory Dušan Vlahovič a Federico Chiesa, v obrane nepomôže ani Alex Sandro. Allegri tak má k dispozícii len troch zdravých zadákov.

Danilo získal kapitánsku pásku po letnom odchode Leonarda Bonucciho a v aktuálnej sezóne odohral každú minútu v ôsmich ligových stretnutiach. V minulom ročníku nastúpil do 54 duelov a pre zadné rady slávneho tímu pôjde o veľkú stratu. Brazílčan sa dostal aj do ideálnej zostavy Serie A podľa portálu WhoScored, ktorý hodnotil doterajších osem kôl. S určitosťou bude chýbať v šlágri proti AC Miláno, ktorý je na programe 22. októbra.