Fagioli odkryl temnú stránku: Miliónové dlhy i vyhrážky za nesplácanie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fagioli odkryl temnú stránku: Miliónové dlhy i vyhrážky za nesplácanie

Fagioli má kvôli stávkam dlhy vo výške troch miliónov eur.
Fagioli má kvôli stávkam dlhy vo výške troch miliónov eur.Profimedia
Pre závislosť na stávkovaní si čerstvo potrestaný stredopoliar Juventusu Nicoló Fagioli (22) nahromadil dlhy vo výške troch miliónov eur. Podľa talianskych médií sa počas vyšetrovania priznal turínskemu prokurátorovi.

Dlhy sa hromadili, chcel som všetko splatiť

Taliansky futbalista dostal v utorok sedemmesačný dištanc, päťmesačnú podmienku, pokutu a povinnosť absolvovať skupinovú terapiu.

"Dlhy sa neustále hromadili. Dokonca sa mi pre ne vyhrážali a jediné, na čo som po nociach myslel, bolo, že budem hrať stále viac a viac, aby som všetko splatil," citoval Fagioliho denník La Repubblica. Na nátlak svojej matky sa liečil zo závislosti od hazardných hier, ale bez úspechu. Hral na nelegálnych stávkových platformách.

Fagioli dostal pokutu 12 500 eur spolu so zákazom činnosti a podmienečným trestom. S Juventusom vyhral taliansku ligu, pohár i superpohár. V minulom ročníku bol vyhlásený za najlepšieho mladého hráča Serie A a raz si zahral aj za národný tím. Priznal sa k porušeniu pravidiel, ale povedal, že na zápasy svojho tímu netipoval.

"Myslel som si, že začnem tým, že sa ospravedlním nielen fanúšikom Juventusu, ale aj všetkým vo svete futbalu a športu za naivnú chybu, ktorú som urobil," uviedol Fagioli na svojom instagramovom účte.

"Namiesto toho musím riešiť hlúposti, ktoré o mne píšu noviny a ľudia, čím ma vystavujú do zlého svetla s tisíckami klamstiev. A možno len preto, aby ma vnímali inak. Čoskoro však poviem viac."

Ďalšie podrobnosti 22-ročný futbalista nepridal. Do škandálu sú zapletení aj ďalší dvaja talianski hráči. Minulý štvrtok museli pre vyšetrovanie opustiť národný tím stredopoliari Nicolò Zaniolo z Aston Villy a Sandro Tonali z Newcastlu. Podľa médií aj druhému menovanému hrozí niekoľkomesačný trest.

Veľa voľného času a nuda, ktorá prerástla v závislosť

Talianske médiá priniesli úryvky z Fagiolovej výpovede prokurátorovi Chinému. Nicoló v nich priznáva svoju závislosť a odkrýva temnú stránku všetkého, čím si v ostatných mesiacoch prechádza.

"Na začiatku všetkého je futbalista, ktorý má veľa voľného času. Zažije adrenalín z hazardných hier, aby prekonal nudu. Časom to prerastie do závislosti. So stávkovaním som začal v Tirrenii počas tréningového kempu talianskej reprezentácie do 21 rokov. Najprv som to spravil pre zábavu, neskôr som si uvedomil, že ma stresujú nahromadené dlhy."

Fagioli a jeho ostatné štatistiky.
Fagioli a jeho ostatné štatistiky.Flashscore

"V zápase Sassuolo - Juventus som urobil chybu. Vystriedali ma. Na lavičke som plakal a myslel na zvyšok dlhov, ktoré ma stále mátali. Keď som bol v Cremonese, mama mi poradila, aby som sa šiel liečiť. Niekoľkokrát som to skúsil. Veril som, že to zvládnem aj bez toho, ale hneď na to som tým opäť žil pred televízorom, s akýmkoľvek športom. Sledoval som rôzne podujatia, aj futbal... Serie B či Lega Pro." 

Zatiahol ma do toho Tonali 

"Existujú stávky na fauly či žlté karty. Chceli ma ovplyvniť, ale nič z toho som neprijal, pretože to bolo proti mojim zásadám. Bol to Tonali, ktorý mi navrhol, aby som hral na stránke "XY". On ma prinútil sa tam zaregistrovať prostredníctvom môjho účtu. V "komunite" som sa dopočul, že má z hazardu veľké dlhy."

Tonali aktuálne oblieka dres Newcastle United.
Tonali aktuálne oblieka dres Newcastle United.Profimedia

"Prvé stávky som uzatvoril na tenis, neskôr futbal. Nikdy som netipoval na jednotku či dvojku. V súboji Turína s AC (30. októbra 2022) som dal remízu, ale prehral som, keďže Turín vyhral 2:1." 

S pribúdajúcimi dlhmi prichádzali vyhrážky

"Požiadal som Gattiho o 40-tisíc eur. Povedal som mu, že ich potrebujem na kúpu hodiniek a že moje účty zablokovala matka. Drăgușin mi v októbri 2022 požičal 40-tisíc eur."

"Podnikol som kroky na splatenie dlhov. V Miláne som kúpil cenné hodinky. Niekedy som ich doručil sám, inokedy si ich majitelia platforiem prišli vyzdvihnúť od klenotníkov."

"Dlhy? Zhruba 110-tisíc eur na dvoch platformách. Okolo 1,5 milióna eur na nelegálnej platforme a 1,3 milióna eur na ďalšej nelegálnej. Asi 17-tisíc určitej nelegálnej agentúre a 31-tisíc nelegálnej banke. Kým dlhy narastali, dostával som čoraz viac vyhrážok typu: "Zlomíme ti nohy". Myslel som si, že hrám len na to, aby som bol schopný dostať sa z dlhov," píše sa v úryvkoch z výpovede Fagioliho.