Oslabený Tottenham uspel na pôde Nottinghamu, výhru režíroval Kulusevski

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oslabený Tottenham uspel na pôde Nottinghamu, výhru režíroval Kulusevski

Londýnčania uspeli aj napriek červenej karte.
Londýnčania uspeli aj napriek červenej karte.Profimedia
Futbalisti Tottenhamu zvládli piatkový duel 17. kola anglickej Premier League na ihrisku Nottinghamu Forest a po výhre 2:0 im aktuálne patrí v tabuľke 5. miesto.

Nottingham - Tottenham 0:2

Hostia sa ujali vedenia krátko pred polčasovou prestávkou po góle Richarlisona. Tottenham skóroval ako prvý v 11 po sebe idúcich zápasoch Premier League, pričom úvodný gól strelilo deväť rôznych hráčov - Son (3x), van de Ven, Ward (vl.), Kulusevski, Johnson, Lo Celso, Romero, Udogie a spomínaný Richarlison.

V druhom dejstve neuznal systém VAR zásah Elangu pre postavenie mimo hry, výhru hostí tak spečatil piatym tohtosezónnym zásahom Dejan Kulusevski, ktorý predtým asistoval na otvárací gól. Tri body sú o to cennejšie, že hostia dohrávali od 70. minúty v početnej nevýhode. Yves Bissouma sa stal siedmym hráčom Tottenhamu, ktorý dostal v jednej sezóne Premier League dvakrát červenú kartu a prvým od ročníka 2014/15.

Zverencom Stevea Coopera sa nepodarilo ukoristiť tri body a nevyhrali už v šiestich zápasoch v rade, naposledy pokorili na začiatku novembra Aston Villu. Tottenhamu to naopak vonku "ide", v takýchto dueloch ťahal za kratší koniec v lige menej len Liverpool. "Spurs" majú na konte 5 výhier, 3 remízy a iba jednu prehru.

Triumf hostí si príliš neužil odchovanec Forest Brennan Johnson, ktorý sa k londýnskemu celku pripojil v lete a po nepríjemnej zrážke hlavou musel striedať už po polhodine.