Palmer po zostrelení Dúbravkovho Newcastlu: Sme mladý tím, aj naďalej budeme robiť chyby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Palmer po zostrelení Dúbravkovho Newcastlu: Sme mladý tím, aj naďalej budeme robiť chyby
Palmer (vpravo) bol opäť raz hrdinom Chelsea.
Palmer (vpravo) bol opäť raz hrdinom Chelsea.Reuters
Futbalisti Chelsea sa po takmer dvoch rokoch opäť dočkali ligového víťazstva nad Newcastlom. Na Stamford Bridge v pondelok triumfovali 3:2, keď sa gólom a asistenciou blysol najlepší strelec tímu Cole Palmer (21). Slovenský brankár hostí Martin Dúbravka (35) inkasoval trikrát z ôsmich striel a kouč Eddie Howe (46) podrobil kritike defenzívnu prácu celého tímu.

Chelsea - Newcastle 3:2

"Všetky tri inkasované góly mali rovnakú pečať. Nebránili sme tieto situácie dostatočne dôrazne a tak sme nemohli pomýšľať na úspech, hoci domáci nemali výraznú prevahu a ani veľké množstvo šancí. Sami sme ich dostali na koňa," zhodnotil Howe pre britské médiá. 

Dúbravka inkasoval hneď z prvej strely na bránu, keď už v 6. minúte Nicolas Jackson vnútri šestnástky pätou šikovne tečoval strelu Palmera. Alexander Isak síce ešte pred prestávkou technickou strelou k žrdi z hranice šestnástky vyrovnal, no Palmer a striedajúci Mychajlo Mudryk rozhodli po zmene strán o triumfe The Blues. Kontaktný gól Jacoba Murphyho už prišiel príliš neskoro.

Chelsea tak živí šancu dostať sa do pohárovej Európy z ligovej súťaže. Naďalej jej síce patrí až 11. priečka, no už iba štyri body ju delia od siedmeho West Hamu a navyše má zápas k dobru. K desiatemu Newcastlu sa domáci priblížili na rozdiel bodu.

"Na tomto víťazstve musíme stavať. Potrebujeme sa zomknúť, pretože sezóna nie je ľahká a stále je o čo hrať. Musíme si veriť a to isté potrebujeme aj od fanúšikov, ktorí dnes za nami opäť stáli. Musia si uvedomiť, že budujeme nový projekt a je to už iná Chelsea ako v minulosti."

"Zároveň viem, že keď nevyhráme ďalší zápas, opäť to bude problém. Tak to v tomto klube chodí," deklaroval tréner domácich Mauricio Pochettino, ktorý po predchádzajúcej remíze na pôde Brentfordu (2:2) čelil výraznej kritike fanúšikov Chelsea.

Situácia Chelsea v Premier League.
Situácia Chelsea v Premier League.Flashscore

Negatívne emócie domácich priaznivcov z predchádzajúceho obdobia pomohol v pondelok vďaka bilancii 1+1 skrotiť Palmer. Vo svojej premiérovej sezóne za Chelsea dal 21-ročný anglický reprezentant už 11 ligových gólov a pridal k nim osem asistencií.

"Ukázali sme odvahu a vášeň - to chcú diváci vidieť. Sme mladý tím, aj naďalej budeme robiť chyby, ale je pre nás dôležité, aby sme vždy ukázali maximum. Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, ako vysoko môžeme skončiť." 

"Nemali sme ideálne obdobie, prehrali sme aj finále Ligového pohára s Liverpoolom, ale som presvedčený, že sa budeme zlepšovať. Preto sú pre nás tieto tri body mimoriadne dôležité," zdôraznil Palmer, ktorého tím je stále v hre aj o trofej v FA Cupe. V nedeľu sa vo štvrťfinále stretne doma s Leicestrom.