Peniaze z Ligy majstrov? Tottenham nie je banka, sme futbalový klub, vraví Postecoglou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Peniaze z Ligy majstrov? Tottenham nie je banka, sme futbalový klub, vraví Postecoglou
Postecoglou sa sústredí na herný pokrok.
Postecoglou sa sústredí na herný pokrok.Reuters
Manažér Tottenhamu Hotspur Ange Postecoglou (58) sa vyjadril, že kvalifikácia do Ligy majstrov nie je zárukou progresu. Tréner londýnskeho celku tiež dodal, že sa neobáva finančných dôsledkov z prípadnej neúčasti medzi európskou elitou.

Vzhľadom na to, že do budúcej sezóny sa do vynoveného formátu Ligy majstrov z Anglicka pravdepodobne kvalifikuje päť najlepších tímov, má Tottenham na piatom mieste dobrú pozíciu na návrat do elitnej európskej súťaže.

Klub nedávno odhalil stratu 86 miliónov libier za ročník 2022/23, v ktorom sa dostal medzi 16 najlepších v rámci LM. V aktuálnej sezóne sa Spurs v Európe nepredstavili a Postecoglou dostal otázku, či sa neobáva sprísnenia rozpočtov v nasledujúcom prestupovom období.

"Mojou úlohou v tomto smere nie je starať sa o finančný tlak z neúčasti v Lige majstrov, ale vytvoriť mužstvo, ktoré v nej dokáže konkurovať a naďalej sa zlepšovať v Premier League," povedal Austrálčan novinárom pred víkendovým súbojom s Nottinghamom Forest.

"To, koľko peňazí zarobíte, nie je dôvod, prečo sa dostanete do Ligy majstrov. Je to o tom, čo s tými peniazmi urobíte. Či na nich staviate? Vždy som hovoril, že to nie je len o tom, že máte financie, ale o tom, ako ich miniete," dodal.

Príjmy Tottenhamu sa v roku 2023 zvýšili o 24 % na 549,6 milióna libier a nehrozí, že by porušil pravidlá ziskovosti a udržateľnosti Premier League. Postecoglou tvrdí, že nebudú obmedzovaní ako iné kluby na prestupovom trhu, ale zjavne nie je ten, ktorý by sa príliš trápil finančnou bilanciou.

"Nie sme banky, sme futbalové kluby. Nie sme finančné inštitúcie. Neporovnávam účtovné výkazy na konci roka. Liga majstrov je skvelá, peniaze z nej tiež. Znamená to však, že budúci rok skončíme tretí? Nie. V skutočnosti to bude pravdepodobne náročnejšie," vysvetlil svoj pohľad.

Tottenhamu bude v Nottinghame chýbať útočník Richarlison, pretože má problémy s kolenom. K dispozícii ale bude Brennan Johnson. Zápas bude návratom Nuna Espirita Santa na štadión Spurs. Portugalčan bol v novembri 2021 prepustený iba po štyroch mesiacoch vo funkcii hlavného trénera. V súčasnosti vedie tím Forest v boji o vyhnutie sa zostupu.

Nottingham bojuje o udržanie sa v Premier League.
Nottingham bojuje o udržanie sa v Premier League.Flashscore