Perišič v Tottenhame skončil. Po takmer 18 rokoch mieri do materského klubu Hajduk Split

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Perišič v Tottenhame skončil. Po takmer 18 rokoch mieri do materského klubu Hajduk Split

Perišič bude opäť hrať za svoj materský klub.
Perišič bude opäť hrať za svoj materský klub.hajduk.hr
Ivan Perišič (34) pol roka pred koncom zmluvy opúšťa Tottenham a vracia sa do Chorvátska, kde bude hrať za Hajduk Split. Skúsený stredopoliar prichádza do svojho materského klubu na polročné hosťovanie a následne sa upíše ako voľný hráč na budúcu sezónu.

Rodák zo Splitu, ktorý sa zotavuje z vážneho zranenia kolena, nefiguroval v plánoch manažéra Angeho Postecogloua, preto nie je prekvapením, že mu bol umožnený odchod.

"K spokojnosti verejnosti môže Hajduk potvrdiť to, na čo čakala: po 17,5 rokoch bude Ivan Perišič opäť obliekať biely dres s číslom štyri," ohlásil tradičný chorvátsky klub návrat Perišiča, ktorý vo veku 17 rokov odišiel z rodného mesta do Sochaux.

Perišič, ktorý by mal nastúpiť až v závere jari, sa vracia do tímu aktuálneho lídra najvyššej chorvátskej súťaže a mohol by pomôcť Hajduku Split k prvému titulu od roku 2005. Skúsený rutinér chce byť zároveň pripravený na blížiaci sa európsky šampionát v Nemecku.

Dvojmetrový univerzál odohral za Spurs 50 súťažných zápasov, v ktorých zaznamenal jeden gól a 14 asistencií. Ivan Perišič predtým hrával aj za Club Bruggy, Borussiu Dortmund, Wolfsburg, Inter Miláno a Bayern Mníchov, ktorému v sezóne 2019/20 pomohol k zisku cenného treble.

Ďalšie prestupy a špekulácie