Pochettino po kolapse Chelsea: Ospravedlňujem sa fanúšikom a ďakujem tým, ktorí zostali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pochettino po kolapse Chelsea: Ospravedlňujem sa fanúšikom a ďakujem tým, ktorí zostali

Chelsea opäť inkasovala štyri góly.
Chelsea opäť inkasovala štyri góly.AFP
Mauricio Pochettino (51) sa ospravedlnil priaznivcom Chelsea za to, že aktuálne výkony nezodpovedajú histórii klubu. Nedeľňajšia domáca prehra s Wolves odsunula jeho káder do dolnej polovice tabuľky Premier League.

Pochettinovi zverenci minulý týždeň prehrali 1:4 s Liverpoolom a Argentínčan povedal, že stres z jeho náročnej prvej sezóny vo vedení na Stamford Bridge má vplyv na mladý tím. Palmer svojím 10. gólom v Premier League v 20 vystúpeniach za Chelsea poslal domácich do vedenia. Wolves sa však vďaka hetriku Cunhu dočkali v modrej časti Londýna prvého víťazstva od roku 1979. Trápenie domácich prezentoval aj vlastný gól Disasiho.

"Keď sme skórovali, zápas bol v našich rukách. Potom sme inkasovali, začali byť nervózni a nezvládli stres. Mali sme šance na 2:2, ale potom sme dostali tretí gól. Sme sklamaní, ospravedlňujeme sa fanúšikom a ďakujeme tým, ktorí zostali a podporovali náš až do konca. Je nám to ľúto," uviedol lodivod "The Blues" a dodal:

"Samozrejme, myslím si, že to môžeme zmeniť, po Liverpoole sme cítili sklamanie, dnes sme vyhrávali 1:0, ale urobili sme príliš veľa chýb, čo si v Premier League nemôžete dovoliť."

Chelsea minula na nových hráčov viac ako 1 miliardu libier, odkedy sa pred necelými dvoma rokmi ujalo vedenia klubu konzorcium spolumajiteľa Los Angeles Dodgers Todda Boehlyho. Od prepustenia Thomasa Tuchela začiatkom minulej sezóny však na ihrisku zažila pád a priaznivci dali najavo svoj názor, keď Pochettinových zverencov vypískali.

Kouč má šancu zvrátiť situáciu vo finále Ligového pohára proti Liverpoolu koncom februára, ale povedal, že teraz sa bezprostredne sústredí na opakovaný zápas FA Cupu s Aston Villou v stredu.

"Sklamanie je obrovské. Musíme sa zresetovať a byť pripravení na FA Cup proti Aston Ville. Nezodpovedáme histórii klubu. Je to iný projekt a otázka času, ale je pre mňa ťažké stále hovoriť, že potrebujeme viac času. Musíme ukázať viac. Do duelu s Liverpoolom sme boli dobrí, potom akoby sa všetko pokazilo," pokračoval argentínsky kormidelník.

Víťazstvom sa mužstvo Wolves dostalo na 10. miesto tabuľky práve pred Chelsea. "Bol to naozaj dobrý tímový výkon a pre nás príjemný, nemôžem klamať. Pred tromi dňami sme utrpeli infarkt po tom, čo sme sa snažili vrátiť do zápasu proti Manchestru United. Som ozaj spokojný, 32 bodov je niečo, na čo by mal byť tím v tejto fáze hrdý a uvidíme, kam sa môžeme posunúť," povedal tréner Gary O'Neil.

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore