Pochettino po výprasku od Arsenalu: Môžeme poraziť kohokoľvek, ale sme aj veľmi zlí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pochettino po výprasku od Arsenalu: Môžeme poraziť kohokoľvek, ale sme aj veľmi zlí
Pochettino bol z výkonu na Emirates sklamaný.
Pochettino bol z výkonu na Emirates sklamaný.Profimedia
Tréner Chelsea Mauricio Pochettino (52) po utorňajšom debakli 0:5 v londýnskom derby na pôde Arsenalu priznal, že s takýmito výkonmi nemôže jeho tím pomýšľať na pohárové priečky. The Blues sú v anglickej lige na deviatom mieste a hrozí im, že prvýkrát od sezón 1995/96 a 1996/97 budú v Európe chýbať dvakrát po sebe.

Chelsea utrpela v dohrávke 29. kola najvyššiu prehru v histórii s Arsenalom. Leandro Trossard poslal svoj tím do vedenia v piatej minúte a po zmene strán dvakrát skórovali Ben White a bývalý hráč Blues Kai Havertz.

"Ak nám to ide, môžeme poraziť kohokoľvek. Ale keď nie, sme veľmi zlí," zdôraznil Pochettino na tlačovej konferencii. "Nedokážeme ustáliť naše výkony, preto sme v tabuľke tam, kde sme. V sobotu sme podali skvelý výkon proti Manchestru City a o tri dni neskôr hráme takto," pripomenul argentínsky tréner semifinále Anglického pohára, v ktorom jeho tím podľahol favoritovi 0:1.

Arsenal - Chelsea 5:0

Chelsea sa v druhej sezóne pod vedením nového majiteľa Todda Boehlyho napriek veľkým nákupom nedokázala vrátiť medzi elitu.

"Teraz sme z výsledku veľmi sklamaní, takže je ťažké hovoriť o zvyšku sezóny a nejakých cieľoch. Zaslúžime si kvalifikovať sa do európskych pohárov? S týmito výkonmi nie," povedal Pochettino po zápase s Arsenalom pre televíziu TNT.

Z Premier League môže do európskych pohárov postúpiť až sedem tímov v závislosti od výsledku Anglického pohára. Chelsea zaostáva za šiestym Newcastlom aj siedmym Manchestrom United o tri body, pričom všetky tri tímy majú na konte ešte šesť zápasov do konca sezóny. Londýnski giganti hrajú v sobotu so štvrtou Aston Villou a v ďalšom kole ich čaká ďalšie derby doma proti piatemu Tottenhamu, ktorý Pochettino viedol v rokoch 2014 až 2019.