Rekordnú potupu rivala režíroval Havertz. Neuveriteľný vo všetkých smeroch, chválil ho Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rekordnú potupu rivala režíroval Havertz. Neuveriteľný vo všetkých smeroch, chválil ho Arteta
Havertz zažiaril proti svojmu bývalému klubu.
Havertz zažiaril proti svojmu bývalému klubu.Profimedia
Dlho po letnom prestupe mu fanúšikovia Arsenalu prichádzali na chuť. S odstupom času si však ku Kaiovi Havertzovi (24) našli cestu. Ešte aby nie. Veď Nemec naposledy zostrelil dvoma gólmi "svoju" Chelsea a v aktuálnom ročníku Premier League zaknihoval už 11 gólov a pridal ďalších päť asistencií.

Havertz si v utorok večer schoval oba svoje zásahy až na druhý polčas a výrazne tak upokojil tribúny Emirates Stadium. Arsenal vďaka historicky najvyššiemu víťazstvu nad Chelsea vyslal jasný odkaz konkurentom v boji o titul a nemecký futbalista si ešte viac získal fanúšikov na svoju stranu. "Vo všetkých smeroch bol neuveriteľný," pochválil svojho zverenca tréner Mikel Arteta.

Rodák z Aachenu potreboval na prvý gól v drese Gunners 10 duelov. Začiatok angažmánu na severe Londýna mu skrátka nevyšiel, chvíľami to dokonca vyzeralo, že futbalista, ktorý strelil víťazný gól Chelsea vo finále Ligy majstrov, hľadá svoju skutočnú identitu.

Arsenal - Chelsea 5:0

Havertz však ťažké časy hodil za hlavu a investíciu Arsenalu vo výške 65 miliónov libier splatil 12 zásahmi vo všetkých súťažiach. Nejde však len o góly, pretože nemecký internacionál dodáva Artetovej hre na hrote útoku veľkú flexibilitu. "Zaslúži si to. Odkedy prišiel, je vynikajúci. Neuvedomíte si, aký je dobrý, kým s ním nehráte," povedal Ben White, ktorý v utorok tiež strelil dva góly.

Arteta prejavil Havertzovi vernosť už skôr a zrejme veľmi dobre vedel, čo robí. "Všetci ho kritizovali a pýtali sa, koľko stál a prečo ho Arsenal podpísal. Hovoril som, aby sme mu dali čas, pretože je mladý a stále sa učí, aká je jeho najlepšia pozícia," uviedol kouč Gunners.

Havertz v utorok večer popri dvoch ranách, ktoré strelil napriek xG 1,03, vytvoril aj ďalšie dve šance. Aktívny bol hlavne v pokutovom území svojho bývalého zamestnávateľa – zatiaľ čo sa celkovo lopty dotkol v 38 prípadoch, desaťkrát to bolo práve vo vnútri šestnástky súpera.

Nie je tak divu, že aktuálne z jeho hry ťaží celý Arsenal. "Jeho celkový prínos v každej fáze hry bol obrovský," uviedol španielsky lodivod a vzápätí dodal: "Keď k tomu pripočítate dva góly, ktoré strelil, a niektoré jeho kombinačné akcie, ktoré predviedol v dôležitých momentoch, bol to neuveriteľný výkon."

Arsenal tak aj vďaka reprezentantovi Nemecka deklasoval svojho mestského rivala a vysokým výsledkom prekonal viac ako 90-ročné rekordné víťazstvo nad týmto oponentom z novembra 1930, keď ho porazil pomerom 5:1. Kanonieri sú tak na čele neúplnej tabuľky Premier League.

Arsenal bude čakať na výsledky svojich prenasledovateľov.
Arsenal bude čakať na výsledky svojich prenasledovateľov.Flashscore