Pre Franka druhý najlepší útočník Premier League. Návrat Toneyho s kapitánskou páskou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pre Franka druhý najlepší útočník Premier League. Návrat Toneyho s kapitánskou páskou
Toney sa po osemmesačnom zákaze vracia na trávnik.
Toney sa po osemmesačnom zákaze vracia na trávnik.Reuters
Ivan Toney (27) bude kapitánom Brentfordu v sobotňajšom zápase Premier League proti Nottinghamu Forest. Fanúšikovia netrpezlivo očakávajú návrat kanoniera po osemmesačnom treste za stávkovanie.

Manažér klubu Thomas Frank, ktorého tím sa počas Toneyho neprítomnosti dostal do boja o zostup, prezradil, že jeho návrat je obrovskou vzpruhou vďaka schopnostiam strieľať góly a viesť na trávniku mužstvo.

"Je to šéf. Je ako osemročný chlapec, chce len ísť von a hrať," povedal Frank na piatkovej tlačovej konferencii. "Už len tá čistá radosť z hrania futbalu... Pozerám sa do očí hráčovi, ktorý je veľmi odhodlaný, nadšený. V sobotu nastúpi, vyvedie mužstvo s kapitánskou páskou. Som si istý, že bude pripravený," doplnil šéf lavičky Brentfordu.

Toney strelil v minulej sezóne 20 gólov v 30 ligových vystúpeniach, ale dostal zákaz činnosti za stávkové prehrešky. Návrat muža, ktorého jeho spoluhráči nazývajú "Big Dog", nemohol prísť v lepšom čase, keďže klub je na 16. mieste, tri body nad pásmom zostupu a jeden bod za najbližším súperom. 

"Nielen tento týždeň, ale aj posledného tri a pol roka je to v mnohých ohľadoch výnimočná postava. Fantastický človek, ktorý je nablízku mne, zamestnancom, hráčom. Jeho energia, úsmev, pozitivita na tréningovom ihrisku...," rozplýval sa Frank.

"Na ihrisku chce vyhrávať, pomôcť tímu. Samozrejme, je to obrovská vzpruha. Je to ako nový podpis. Podľa mňa ide o druhého najlepšieho útočníka Premier League."

Jednou z obáv Franka je, že vzhľadom na stále otvorené januárové prestupové obdobie by Toneyho mohla zlákať veľká finančná ponuka od konkurentov, hoci zatiaľ žiadna neprišla.

"Ako som už povedal, futbal je bláznivý, nikdy neviete, čo sa stane zajtra. Je odhodlaný pomôcť tímu. To je všetko, čo má na mysli. Chce tu zostať, chce pomôcť," uzavrel Thomas Frank. 

Brentford - Nottingham (sobota, 18:30)