Prestup v januári? West Ham sa opäť zameral na Harryho Maguirea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestup v januári? West Ham sa opäť zameral na Harryho Maguirea

Harry Maguire by v zime predsa len mohol prestúpiť do West Hamu United.
Harry Maguire by v zime predsa len mohol prestúpiť do West Hamu United.AFP
West Ham United je zrejme pripravený podať v januári ďalšiu ponuku na Harryho Maguirea (30). Anglický reprezentant má s Manchestrom United platnú zmluvu do leta 2025.

Maguire bol už v lete blízko k prestupu do londýnskeho celku. Nakoniec však tento transfer stroskotal. Obranca si zatiaľ bude musieť "počkať v rade" v Manchestri United. V sezóne 2023/24 si v Premier League pripísal zatiaľ len tri vystúpenia. Futbalista chce údajne v januári znovu preskúmať svoje možnosti, podľa ESPN má o jeho podpis stále záujem West Ham.

V roku 2019 Maguire prestúpil do Manchestru z Leicesteru City za rekordnú sumu vyše 87 miliónov eur. Na Old Trafforde sa stredopoliar často zhostil úlohy kapitána, no na sociálnych sieťach čelil aj mnohým posmeškom.

"Za posledných pár rokov som toho veľa prežil a takmer štyri roky som bol kapitánom Manchestru United. Preberáte na seba veľkú zodpovednosť a všetko, čo s tým súvisí. Prináša to veľa zlého, ale aj dobrého," komentoval Angličan začiatkom septembra kritiku verejnosti.

Maguirea slovami povzbudenia podporila aj ikona anglického futbalu David Beckham. "Ozval sa mi, bolo to od neho naozaj pekné a veľmi si to vážim. Veľa to pre mňa znamenalo. Vždy som počas svojej kariéry hovoril o tom, že David Beckham bol človek, ku ktorému som vzhliadal, keď som bol malý chlapec," dodal Maguire.