Prvý hetrik Bowena v kariére rozhodol o premiérovej výhre West Hamu v roku 2024

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý hetrik Bowena v kariére rozhodol o premiérovej výhre West Hamu v roku 2024

Bowen zažil z gólového hľadiska najlepší zápas v kariére.
Bowen zažil z gólového hľadiska najlepší zápas v kariére.Profimedia
Futbalisti West Hamu vyhrali v pondelkovej dohrávke 26. kola anglickej Premier League proti Brentfordu 4:2 a poskočili na ôsme miesto. Hostia ostávajú na šestnástej pozícii.

West Ham - Brentford 4:2

Krídelník Jarrod Bowen skóroval počas seniorskej kariéry dvakrát v jednom stretnutí celkovo pätnásťkrát, ale až v pondelok sa dočkal premiérového hetriku. Tým zariadil dôležité tri body pre West Ham a prvú výhru v roku 2024. Počas predošlých ôsmich súťažných duelov totiž Hammers ani raz neuspeli.

Bowen má počas tohto ročníka Premier League na konte 14 gólov. Dostal sa na tretie miesto vedľa Solankeho a Watkinsa. Lepší sú iba Salah (15) s Haalandom (17). Angličan prerušil sedemzápasový pôst v PL a prekonal svoj rekordný zápis v jednom ročníku najvyššej súťaže (12). Podarilo sa mu to v 150. stretnutí za West Ham.

Štatistiky Jarroda Bowena.
Štatistiky Jarroda Bowena.Statsperform/Profimedia

Gólom a asistenciou sa blysol ľavý obranca Emerson, pričom naposledy prispel k presnému zásahu ešte začiatkom októbra 2023, kedy prihrával. Jeho posledný gól a datuje do 11. februára minulého roka, čakal tak viac ako rok. Šesť duelov po sebe vynechal Lucas Paqueta, teraz odohral 76 minút.

Brentford prvýkrát v ére Premier League nedokázal zdolať svojho londýnskeho súpera, ale ten aj šiesty raz v rade inkasoval dva alebo viac gólov. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform